MTU Türkiye 25. Yılını Kutluyor

0
225

Dizel motor ve jeneratör sistemi üreticilerinden biri olan  MTU, 25. yıl kutlamalarında Türkiye’de sahip olduğu hizmet, bakım ve depolama kapasitelerini iki katına çıkaracağını duyurdu.
 
MTU markası Rolls-Royce’un Kara-Deniz biriminde yer alan Rolls-Royce Güç Sistemleri’nin bir parçası. Rolls-Royce Türkiye, faaliyetlerini Sivil ve Savunma Havacılık-Uzay, Denizcilik, Güç Sistemleri ve Nükleer başta olmak üzere tüm endüstri dallarında sürdürüyor. 

MTU Türkiye, son 5 yılda gelirini üçte iki oranında artırdı ve işgücünü iki kat büyüttü.  MTU, Türkiye’deki geliştirme faaliyetlerini de ciddi derecede artırdığını belirtti.Şirket, tesis alanını ikiye katlayarak 14.000 m2‘den fazla alana yayılmayı planladığını duyurdu.
  
MTU Türkiye CEO’su Ekrem Kuraloğlu yaptığı konuşmada: “Türkiye’deki yatırımlarımıza devam edeceğiz. Şirketimizin Türk ekonomisine sağladığı katma değeri daha da artırmak ana önceliklerimizdendir.” dedi.

Kuraloğlu MTU Türkiye çalışanlarının başarılarından dolayı duyduğu gururu, “Yerli ürünlerle geliştirdiğimiz savunma uygulamalarının da dahil olduğu geniş denizcilik portföyümüze enerji projeleri de ekledik.  Deniz motoru sistemlerindeki liderliğimiz, güç üretimi sektöründe başarılı olmamıza yardımcı oldu. 2013 yılında yaptığımız anahtar teslim doğalgaz enerji santrali projelerimizle pazarda liderlik koltuğuna oturduk. Sunduğumuz anahtar teslim projelerle 1,2 milyon nüfuslu bir şehrin enerji ihtiyacını karşılayabiliyoruz” sözleriyle ifade etti.
 
Kuraloğlu, Türkiye’nin tesis içi elektrik üretimi projelerindeki mühendislik başarılarıyla tüm dünyada adından söz ettiren MTU için bir referans pazar haline geldiğini asçıklamalarına ekledi. 
 
Rolls-Royce Güç Sistemleri’nin CFO’su Marcus A. Wassenberg, “MTU Türkiye kısa zamanda büyük atılımlar kaydetti. Bu, Türk girişimcilerin elde ettiği tarihi başarılara çok iyi bir örnek… MTU Türkiye’nin 150 kişilik güçlü kadrosu sayesinde bunu başardık. Türkiye’de 25 yılda elde ettiğimiz başarılardan ötürü son derece mutluyuz ve pazardaki yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.