Londra’da 100 milyar varillik petrol bulundu

    0
    30

    UK Oil &Gas Yatırım (UKOG) Londra Gatwich Havaalanı yakınında 100 milyar varillik petrol keşfetti. Şirketin yatırımcılarını sevindiren açıklamasının artından hisseleri üç katından fazla, yüzde 205.43 arttı. Duyuru öncesi 1.105 peni olan her bir UK Oil & Gas hissesinin fiyatı 4 peninin üzerine fırladı.

    Şirketin 2005 yılında hisseleri 100 peninin üzerinde seyrediyordu ve çok daha değerliydi. Fakat 2009’dan itibaren sürekli 2.5 peninin altında devam etti.

    Şirketin BBC’ye yaptığı açıklamada, mevcut keşfin, toplam kapasitesinin 100 milyar varile ulaşabilecek büyük bir rezervin sadece küçük bir kısmı olduğunu ifade edildi. 

    UKOG’un İngiltere’nin Güney Doğu’sundaki Batı Sussex’te bulunan Gatwick Havaalanı yakınlarından başlayan Horse Hill- Weald Basin sahasının işletme lisansına sahip Horse Hill Developments şirketinde yüzde 30 ortaklığı bulunuyor. UKOg Ceo’su Stephen Sanderson “Horse Hill bölgesindeki keşfin dünya standartlarında bir potansiyel rezerv olduğuna inanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

    UKOG mevcut keşfin, toplam kapasitesi 100 milyar varile ulaşabilecek büyük bir rezervin sadece küçük bir kısmı olduğunu söyledi; fakat bugün son birkaç yıl boyunca UKOG’a yatırım yapan herkesi sevindirecek bir maaş günü sayılabilir.

    UKOG Ceo’su Sanderson’ın, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bölgedeki ilk sondajın 30 yıl önce yapıldığını anımsatıldı, gelişen teknolojiyle birlikte bölgedeki potansiyelin farkına varıldığı ifade edildi. Keşfin son derece önemli olduğunun altını çizdi.