Kordsa’yla reçineden otomobiller

0
39

Sabancı Holding’in bünyesindeki endüstriyel naylon ve polyester iplik, lastik kord bezi ve tek kord üreticisi olan Kordsa,  geliştirdiği ve otomobillerde  en az yüzde 20 yakıt tasarrufu sağlayacak ‘reçine teknolojisi’ni görücüye çıkardı.

Kordsa CEO’su Cenk Alper, Hürriyet’ye yaptığı açıklamalarda “Şu ana kadar 40 Avrupalı firmaya anlatılan teknoloji için, 30 firmayla numune sürecine geçildi.” dedi.

Alper, reçine teknolojisiyle üretilen araçların, metalle yapılmış araçlardan çok daha sağlam olacağını ve daha çok yakıt tasarrufu sağlayacağını ifade ediyor. 

1 OTOMOBİL SÜRESİNDE 3 OTOMOBİL
Alper’in açıklamaları şu şekilde:

Geliştirdiğimiz yeni teknoloji ile 9 dakika olan kürlenme süresi 3 dakikaya indi. Bu, eskiden 1 otomobilin çıkacağı sürede 3 arabanın çıkması demek. Bu yeni reçine teknolojisiyle üretilen araçlar, metalle yapılmış araçlardan çok daha sağlam olacak. Daha çok yakıt tasarrufu sağlanacak. Güvenlik de çok daha yüksek olacak. Ürünümüz inanılmaz ilgi gördü, son 1 aydır arkadaşlarımız yollarda. Otomotivde Avrupa’da ulaşmadığımız kimse kalmadı. Bu yeni teknolojiyle, 70 milyon dolarlık ciro hedefliyoruz