İş Bankası destekli kadın girişimcilik eğitimleri tamamlandı

0
43

Türkiye İş Bankası’nın desteği ile düzenlenen Uygulamalı Kadın Girişimcilik Eğitimleri tamamlandı.
Banka açıklamasına göre, Türkiye İş Bankası kendi kaynaklarının yanı sıra yurt dışından uygun şartlarda temin ettiği kaynaklarla da kadın girişimcilere desteğini sürdürüyor.

İş Bankası’nın desteğiyle, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ile  Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) tarafından düzenlenen Uygulamalı Kadın Girişimcilik Eğitimleri tamamlandı.  

Girişimcilik niteliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, pazar araştırması, üretim, yönetim ve finansal plan gibi konularda kadın girişimcilerin bilinçlendirilmesi, iş kalitesi ve katma değeri yüksek ürün ve hizmetler sunulması amacıyla gerçekleştirilen KOSGEB Uygulamalı Kadın Girişimcilik Eğitimleri, 2015 yılının ekim, kasım ve aralık aylarında Kayseri,Bursa ve Samsun’da dokuz gün boyunca, 70’er saatlik programlar şeklinde organize edildi. 
 
“Kadın girişimciler rekabetçi olma yollarını öğreniyor”
Açıklamada eğitimlerle ilgili değerlendirmelerine yer verilen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, eğitimlerin, kadınların iş gücüne katılım oranı ile  kadınların kurduğu işletmelerin sayısının artırılması ve bu işletmelerin sürdürülebilirliği açısından önem taşıdığını kaydetti.

İnce, kadın girişimcilerin eğitimler sayesinde  işletme yönetimi, üretim, pazarlama ve finansal planlar ile bireysel girişimcilikte rekabetçi olma yolları gibi birçok alanda etkin uygulamalarla bilgilendiklerini ifade etti.

Birçok kadın girişimciye uzun yıllardır  hem banka kaynaklarından hem de yurt dışından uygun şartlarda kaynak temin etmek suretiyle önemli ölçüde finansman desteği sağladıklarını belirten İnce, çalışan, üreten, emek veren kadın girişimci KOBİ’lere, hem finansal açıdan hem de danışmanlık anlamında her türlü konuda yardımcı olmaya ve çözüm üretmeye devam edeceklerini kaydetti.