Goldman Sachs: Euro 95 sent olur

    0
    26

    Yunanistan dramasının ortasında, euro fırlatılabilecek ama çok da uzağa gitmeyecek bir taş gibi.

    CNBC’nin haberine göre, Goldman Sachs’s göre euronun bu durumu bile geçici. Çünkü bu kadar krizin ortasında euro/dolar paritesindeki yükseliş beklentilerin altında kaldı.

    Goldman Sachs yaptığı açıklamada, “Yunanistan referandumuyla ilgili haberler sonrası euronun yükselmesini önemli görmüyoruz. Yinede biz Yunanistan’ın katalizörü olduğu olayların euro/dolar paritesinde gerilim yarattığını görmeye devam edeceğiz. Bir yıl içinde euro 95 sente gerileyecek” İfadelerini kullandı.
     
    Yunanistan dün IMF’e olan 1.5 milyar euroluk ödemeyi yapamadı. Bununla birlikte 7. Kez temerrüde düşen ülke IMF’ye borçlarını zamanında ödeyemeyen ilk gelişmiş ülke olarak tarihe geçti.

    Euro Bölgesi maliye bakanları da iflas etmek üzere olan Yunanistan’ın son çare olarak sunduğu teklifi reddetti.

    Telekonferans toplantısında Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras’ın Euro Bölgesi’nin kurtarma fonu Avrupa İstikrar Mekanizması’nın (ESM) kreditörlüğünde 2 yıllık mali program ve borçların yeniden yapılandırılmasını içeren teklifini görüşen Euro Bölgesi maliye bakanları teklifi kabul etmedi.

    Yunanistan’da 5 Temmuz’da yapılması kararlaştırılan ve kreditörlerin Yunan hükümetine sundukları kurtarma programının oylanacağı referanduma ilişkin yapılan ilk kamuoyu araştırmaları, ‘Hayır’ oylarının önde olduğunu gösteriyor.