Ford Otosan’dan engellilere destek

0
42

Engelsiz Yaşam Merkezinde düzenlenen araç teslim töreninde konuşan Ford Otosan İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş, Türkiye’deki 8,5 milyon engellinin hem eğitim imkanlarına erişmesi hem de sosyal hayatta yer almaları için katkı sağladıklarını söyledi.

“Son 3 yıldır en azından iş yerimizde engelli arkadaşlarımızın çok rahat çalışabilecekleri ortamları kendilerine sunmaya gayret ettik” diyen Ateş, “Engellilere nasıl yaklaşılacağı konusunda bütün çalışanlarımıza farkındalık eğitimi verdik. Tek amacımız, engelli bireylerin sosyal hayata karışmaları. Bunun sadece iş yerimizle sınırlı olmadığını da biliyoruz. Ülkemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın da hayatlarını kolaylaştırmak, sosyal hayata daha iyi katılabilmelerini sağlamak amacıyla güzel bir sosyal sorumluluk projesine de katkı sağlamış olduk” ifadesini kullandı.

Merkeze hediye ettikleri aracın ve akülü sandalyelerin engellilerin ihtiyacını karşılayacağını umduğunu aktaran Ateş, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Engelliler Derneğine teşekkür etti.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş de 17 Ağustos 1999’daki depremden sonra yeniden yapılanan ilçenin sosyal, kültürel, sanatsal özellikleri, alt ve üstyapısıyla, eğitim ve sağlığa yönelik tesislerle yeniden ayağa kalktığını dile getirdi.

Ford’un yatırımları Gölcük’te yaparak, ilçenin bugünlere gelmesine önemli katkı sağladığını belirten Ellibeş, şöyle konuştu:

“Yeniden yapılanan ilçemizin bu güzellikler içinde Engelsiz Yaşam Merkezimiz engelli vatandaşlarımızın beklentilerine cevap verecek güzel çalışmalar yaptı. Ford Otosan, hem ülkemizin kalkınmasına, ekonomisine ciddi katkı sunmakta hem de yaşadığı coğrafyaya güzel katkı sunuyor. Dünden bugüne yapmış oldukları katkılara özellikle de sosyal projeler olmak üzere arttırarak devam edeceklerine inanıyorum. Ford’la gurur duyuyoruz çünkü bölgemizde böyle bir sanayi kuruluşunun olması bizi de marka şehir haline getiriyor. İnşallah daha da güzel yatırımlarla Ford büyür, gelişir. Gölcük’e, Kocaeli’ne ve ülkemize katkılarını sunmaya devam eder.”

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat da fabrika yetkililerine ve belediyeye desteklerinden dolayı teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından Ford Transit minibüsün anahtarı ve 5 akülü sandalye, Ford Otosan Gölcük Fabrika Müdürü Cem Temel ve Yeniköy Fabrika Müdürü Sabri Çimen tarafından Dernek Başkanı Bat’a teslim edildi.