Dubai’de dünyanın ilk yapay tropikal ormanı

    0
    215

    Dubai dünyanın en büyüklerine imza atan bir yer olarak tanınıyor. Dünyanın en yüksek kulesi Burc Halifa, 7 yıldızlı Burc el Arab oteli, dünyanın en büyük AVM’si ve ünlü kayak pistinin ardından Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) bu başlıca kentinde şimdi de yapay tropikal bir orman yaratmak gibi çılgın bir proje yolda.

    “Le Figaro”da yer alan habere göre, Dubai’de beş yıldızlı otel Rosemont Hotel and Residences müşterilerine yaklaşık 7 bin metrekarelik bir alanı kaplayan, dünyanın ilk tropikal ormanını sunacak ilk otel olacak. Bu yapay jungle ziyaretçilere 360 derecelik bir deneyim sunarken, havasından toprağına tropikal iklimi yansıtan özelliklere sahip olacak.

    Hilton Worldwide’a ait  Rosemont Hotel and Residences, bu tropikal ormanın yanı sıra 450 oda ve 280 rezidanstan oluşacak. Odalardan biri 585 metrekarelik kral dairesi olarak yer alacak.

    ZAS Architecture tarafından tasarlanan 47 katlı, ikiz kulelerden oluşan otelin maliyeti 550 milyon dolar olarak hesaplandı. Otelin Aralık 2018’de açılması planlanıyor.