Dev bankalar çalışanlarını CIA ajanlarına takip ettiriyor

    0
    28

    Dünyanın en büyük bankaları çalışanlarını eski ajanlara takip ettiriyor. Bloomberg araştırmasına göre, HSBC, Deutsche Bank ve JP Morgan gibi dev bankaların hepsi İngiltere veya ABD ordusundan ayrılmış veya emekli olmuş eski ajanları, çalışanlarının kurallara uyup uymadığını takip ettirmek için işe alıyor.

    Bankalar ajanlara, çalışanlarının ne kadar sigara molası verdiğinden, telefonla mesaj atmak için ne kadar zaman harcadığına kadar herşeyi takip ettiriyor.

    Geçtiğimiz yıllarda, büyük skandallara ismini yazdırıp hapse atılan Jerome Kerviel, Kweku Adoboli ve Tom Hayes gibi banka çalışanları, dünya devlerini bu yola itmiş görünüyor.

    Bankaların sadece imajlarını sarsmayıp, milyarca dolar da zarar etmesine neden olan bu gibi isimler nedeniyle böyle bir yol seçen dev bankalar aynı zamanda regülatörlere karşı da kaynak ayırıyor. Çünkü bankalar için en büyük tehdit düzenlemeler ve dünya devleri bu yüzden çok büyük cezalar ödemek zorunda kalıyor. Ajanlar sayesinde çalışanlarının da düzenlemelere aykırı hareket edip etmediğini kontrol altında tutmayı amaçlıyor.