Apple Watch yürüdükçe faiz kazandırıyor

0
44

Mobil ve bulut teknoloji alanında dünya liderleri arasında yer alan Monitise ve Ortadoğu’nun önde gelen bankalarından Emirates NBD (National Bank of Dubai), bir ilki gerçekleştirerek Apple Watch için tasarlanmış adım attıkça faiz kazandıran “Emirates NBD Fitness App” uygulamasını kullanıcıların hizmetine sundu.

Apple Watch veya uyumlu diğer cihazlar üzerinden kullanıcıların fiziksel aktivitelerini takip eden uygulama, Emirates NBD müşterilerinin birikim hesapları ile entegre oluyor ve kullanıcıların fiziksel aktivite seviyelerine göre daha fazla faiz oranı kazanmalarını sağlıyor. 

Monitise tarafından tasarlanıp geliştirilen uygulama ile kullanıcılar gün içerisinde koşarken veya yürürken attıkları adım sayısına bağlı olarak yıllık yüzde 2’ye varan faiz oranlarından yararlanabiliyor. Uygulamayı kullananlar ayrıca ücretsiz sağlık sigortası hizmeti,  indirim kuponları ve ödüllü çekilişlere katılma hakkından da faydalanabiliyor. 

Emirates NBD, Birleşik Arap Emirlikleri’nin önde gelen bankacılık grubu olup bölgenin en büyük ikinci bankası Emirates Bank International (EBI) ve en büyük dördüncü bankası National Bank of Dubai’nin (NBD) 2007’de birleşmesi ile kuruldu. 
 
Uygulamanın yayınlanması ile ilgili açıklama yapan Emirates NBD Kıdemli Başkan Yardımcısı & Bireysel Bankacılık ve Varlık Yönetimi Grup Genel Müdürü Suvo Sarkar, “ Müşterilerin sağlık durumu ve yaşam tarzlarını bankacılık ihtiyaçları ile birleştiren Emirates NBD Fitness Hesabı, dijital bankacılıkta yeni bir çağın habercisi. Fitness alanında önde gelen markalar ile birlikte; sağlık, maddi varlık ve teknolojiyi bir araya getirerek bambaşka bir müşteri deneyimi sunuyoruz.” dedi.
    
Monitise MEA COO’su Fırat İşbecer ise yaptığı değerlendirmede, “Giyilebilir teknolojiler; sundukları akıllı ve pratik kullanıcı deneyimleri ile hayatımızı kolaylaştırırken birçok hizmete de daha hızlı erişebilmemizi sağlıyor. Emirates NBD için tasarlayıp geliştirmiş olduğumuz bu uygulama, başta finansal hizmetler olmak üzere diğer sektörler için geliştirdiğimiz Apple Watch uygulamalarının heyecan verici en son örneğidir.” şeklinde konuştu.