Ayda 30 bin dolar kazanan 17 yaşındaki gençten 5 tavsiye

0
2288

O daha 17 yaşında; fakat aylık 30 bin dolar kazanıyor. Temper Thompson 8. Sınıftayken ailesinden para almamaya karar verdi. Bu karardan sonra bilgisayarının başına geçti ve online pazarlama işine girdi. Hedefi yalnızca ayda 100 dolar kazanmaktı.

Business Insider’ın haberine göre, Thompson şimdi 17 yaşında ve ayda 30 bin dolar kazanıyor. Yani çoğu Amerikalı’nın yıllık kazancını bir ayda elde ediyor. İşte bu yaşında böyle bir başarı elde eden dâhiden insanlara 5 ders.

1. Harekete geçin
Birinci ders gerçekten bir şey yapmak. Çok sayıda insan ne yapmak istediğini söyler durur ama gerçekleştirmez. Temper, “Eğer harekete geçmezseniz asla başarılı olamazsınız” diyor.

2. Yanlış yapmaktan korkmayın
İkinci ders azmetmekle ilgili. Hatalar her zaman olabilir. Temper kendi işinde de çok deneme yaptığını, bir sürü hatayla karşılaştığını anlatıyor. Çoğu insanın deneyip başarısız olduğunda per ettiğini söyleyen Temper, “İnsanların neden başarılı olamadıklarını anlayabiliyorum. Başarısızlık avantajdır. İnsan hatalarını görüp ancak daha iyi olabilir” diyor.

3. Odaklanın
Üçüncü ders odaklanma. Konuyu belirleyip onda sabit kalmak gerekiyor. Temper, “Dikkati başarmak istediğin konuda toplayınca daha çok büyümemek için bir sebep kalmaz” diyor.

4. Etrafınızda pozitif insanları tutun
Doğru çevre çok önemli. Sizi destekleyecek, ilham verecek, cesaretlendirecek ve yukarı kaldıracak kişiler etrafınızda olmalı. Temper’ın ailesi girişimcilik yapıyor. Kendilerine ait bir kahve dükkanları var ve hayat şartlarından mutlular. Temper ise hırslı bir çocuk ve kendini sürekli geliştirmek istiyor. Bunu yaparken de maddi hiçbir destek beklemiyor, yalnızca manevi desteğe ihtiyaç duyuyor. Temper, “Eğer çevrenizde negatif ve başarısız insanlar varsa sizi de kendileriyle birlikte aşağı sürüklerler. Pozitif insanlar sizin odaklanmanıza yardımcı olur” diyor.

5. Rahat olmayın
Başarılı olmak istiyorsanız sürekli ileriye gitmelisiniz. Temper kendi işini adım adım büyüttü. Önce 100 dolar aylık geliri olan Temper, bunu kazanınca arkasına yaslanıp işi bırakmadı. Ufak değişiklikler yaparak ayda bin dolar kazanmayı başardı. Buna rağmen rahatlamayan Temper, yaptığı işi daha ileriye götürmek için uğraşmaya devam etti ve adım adım bu noktaya ulaştı. Şimdiki hedefi ise ayda 100 bin dolar kazanmak.

Temper, “Çoğu insan hedefini gerçekleştirdiğinde mutlu olur ve devam etmez. Eğer rahatlamazsanız işinizi büyütmeye ve hedeflerinizi artırmaya devam edersiniz.” ifadelerini kullanıyor.