Atlasglobal’in hedefi yeni rotalar

0
46

Sırpça’da “beyaz şehir” anlamına gelen Belgrad, Sava ve Tuna nehirlerinin birleştiği noktada kurulmuş ferah, aydınlık ve huzurlu bir kent. Daha hava limanından şehre doğru giderken görülen manzara şehri sevmeye yetiyor. Belgrad son dönemde Türklerin de yoğun ilgi gösterdiği yerlerden biri. Atlasglobal de bu ilgiyi farkederek İstanbul-Belgrad uçuşlarını başlattı. Avrupa’daki büyümesini ortak uçuş anlaşmalarıyla sürdüren Atlasglobal, Air Serbia ile imzaladığı anlaşmayla 15 Mart’ta Belgrad uçuşlarını başlattı. Bu yeni hamle turizmi de canlandırmaya yönelik önemli bir adım.

Air Serbia CEO’su Dane Kondic, “Türkiye ile olan bağlantımızı Atlasglobal ile sürdüreceğiz. Atlasglobal partnerlerimiz arasında önemli yere sahip. Air Serbia olarak 127 uçuş noktamıza yeni destinasyonlar eklemeye devam edeceğiz” diyor. Sırbistan Büyükelçisi Dr. Tanju Bilgiç ise Atlas Global’in Belgrad uçuşlarını çok önemli bir gelişme ve işbirliği olarak değerlendiriyor. Bu uçuşların iki ülke arasındaki turizme pozitif yansıyacağını söylüyor ve “Sırbistan’dan 2015’te 200 bine yakın turist aldık. Ancak geçen yıl yaşanan sıkıntılı sürecin etkisiyle yüzde 60’a yakın kaybımız oldu. Bu yıl ise rezervasyonlar çok iyi gidiyor. Sırpların zaten Türkiye’ye sempatisi var. Erken rezervasyonda 2015 rakamları yakalanmış durumda. Bu yıl 200 bini geçmeyi hedefliyoruz” diyor.

2017’nin ilk üç ayında iyi performans sergileyen Atlasglobal toplam kapasitesini, yüzde 35 artırdı. Uluslararası arenada büyüme stratejisini öne çıkaran Atlasglobal, 35 ülkede 55’ten fazla noktaya uçuş gerçekleştiriyor. Kapasitesini, bu yılın ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artırdı. Uçakların doluluk oranı geçen yılın ilk üç ayına oranla yüzde 7 artış kaydetti ve yüzde 73’e yükseldi. Dış hat seferlerinde ise doluluk oranı 2016’ya göre yüzde 9 artışla yüzde 57’den yüzde 66’ya çıktı.

Atlasglobal Genel Müdür Yardımcısı Semra Erener Özalçın, “Yurtdışındaki büyümemize özellikle Rusya ve BDT bölgesinde devam ediyoruz. Avrupa’daki büyümemiz ise ortak uçuş anlaşmalarıyla sürüyor. Air France ile yaptığımız anlaşmayla Paris uçuşlarımızı günde üç sefere çıkardık ve 11 yeni uçuş noktasını rotamıza ekledik. Air France ile yaptığımız anlaşma sonrasında da Air Serbia ile ortak uçuş anlaşması imzaladık” diyor. Atlasglobal, Belgrad uçuşlarında yolcularını “Uçan Şef”lerin hazırladığı özel ikramlar eşliğinde ağırlamaya hazırlanıyor. Özalçın, “19 Haziran’da Saraybosna’ya ilk uçuşumuzu gerçekleştireceğiz. 2017’de hem organik büyümemizi sektör ortalamasının üzerinde devam ettirmeye hem de destinasyon sayımızı artırmaya niyetliyiz” diyor.

Sohbet sırasında Türkiye ile Sırbistan arasında 800 milyon dolarlık ticaret hacminden bahseden Büyükelçi Bilgiç’in Atlasglobal’in yarattığı sinerjiyle beraber, 2017 için 1 milyar dolar ticaret hacmi bekliyor. Bilgiç, “Belgrad’a Türk tekstil sektöründen yatırımlar var. Türk iş adamları 20 bin kişiyi istihdam edecek kapasiteye sahip yatırımları planlıyor” bilgisini paylaşırken, Belgrad-Türkiye arasındaki ticari köprülerin çoktan kurulduğunu söylüyor.