Alfa Romeo’dan yeni sedan: Giulia

0
46

İtalyan lüks otomobil üreticisi Alfa Romeo, uzun süredir merakla beklenen orta sınıf sedan modeli Giulia’nın üzerindeki perdeyi kaldırdı. Bu yıl kurulu-şunun 105’inci yıl dönümünü kutlayan marka, aracı ilk resmi kuruluş günü olan 24 Haziran tarihinde Alfa Romeo Müzesi’nde gerçekleştirdi.

Bugün Gazetesi’nin haberine göre, yırtıcı tasarımı, yenilenen logosu, arkadan itişli ve 4 tekerlekten çekişli altyapısıyla dikkat çeken yeni sedan, yüzde 50/50 ağırlık dağılımı ve aralarında Ferrari teknolojisi taşıyan motor seçeneğinin de yer aldığı güç üniteleriyle yollara çıkmaya hazırlanıyor. İtalyan mühendisler, ağırlığı kusursuz bir şekilde dengelemek için, motor ve mekanik parçalar iki aks arasında sıralamış. Bu sebeple araç, çok kısa çıkıntılara, uzun bir motor kaputuna ve ön çamurluklara ve gücün yol üstüne salınan noktasını görsel olarak işaret eden gösterişli arka çamurluklara sahip.

HAVA GİRİŞLERİ HER ŞEYİ ANLATIYOR

Aynı zamanda 1 asrı geride bırakan markanın yeni logosunun kullanıldığı ilk model olan Giulia’nın üretimine Ocak 2016’da başlanacak. Logonun da yer aldığı dev ızgarası ve iri hava girişlerine sahip tamponuyla öne çıkan araç, oldukça agresif hatlarıyla spor sedan tanımını tam olarak karşılıyor. Arka taraftaysa 4 egzoz çıkışına ev sahipliği yapan geniş tampon, dev difüzör ve bagaj spoyleriyle aracın performansı hakkında her şey açıkça söylenmiş. Profildeyse 5 yuvarlaktan oluşan büyük jantlar ve markanın efsane Quadrifoglio Verde (4 yapraklı yonca-QV) logosu dikkat çekiyor.

TURBO BESLEMELİ BENZİNLİ

Giulia tanıtımında ön plana çıkan, en güçlü performansa sahip model versiyonu olan 4 tekerlekten çekişli Giulia QV, aynı zamanda lüks orta sınıftaki rekabete İtalyan üreticinin güçlü bir yanıtı olacak. Mühendislerin Ferrari altyapısıyla düzenlediği 6 silindirli turbo beslemeli benzinli motora sahip QV, 510 beygirlik etkileyici gücüyle öne çıkıyor. 0-100 km/s hızlanmasını sadece 3.9 saniyede tamamlayan bu versiyon, yüksek güç ve torku dizginleyebilmek için elektronik olarak kontrol edilen silindir kapatma sistemine sahip.
Böylece aracın, performansına oranla şaşırtıcı bir yakıt tüketimi sunduğu iddia ediliyor.

TASARRUF İÇİN SİLİNDİRLERİ KAPATACAK

Yeni modelin tüm yeni nesil benzinli ve dizel motorları, bu 6 silindirli motor gibi aracın özellikle ön aks ağırlığını düşürmek için tamamıyla alüminyumdan yapılmış. Alfa Romeo’ya özgü motor sesine sahip motorlar, Alfa DNA’sıyla kombine ediliyor.

YARIŞ MODLARI MEVCUT

Sistem, dinamik (Dynamic), doğal (Natural), ileri düzeyde verimli (Advanced Efficient) ve yüksek performanslı Quadrifoglio versiyonunda yer alan yarış modlarına sahip. Enerji verimliliği modu ilk defa bir Alfa Romeo’da kullanılıyor. Tüm ana kontroller bilinçli bir şekilde Formula 1 araçlarında olduğu gibi direksiyon üzerinde birleştirilmiş.