Zorlu’daki fransız esintisi

0
387

Tatlılar konusunda tutucu kişileri bile farklı lezzetleri deneme konusunda meraklandıran Paris’te, hemen her sokak arasında, geleneksel lezzetlerin kimi zaman klasik kimi zamansa modern dokunuşlarla hayat bulduğu butik dükkanlara rastlarsınız. Tatları bir yana dükkanlar görselliğiyle de cezbeder ve seyahatinizin bir sonraki aşamasını “lezzet duraklarına keşif” olarak değiştirmek istersiniz. 130 yıllık geçmişiyle ikonik Fransız markası Fauchon Paris’te listenize eklemek isteyeceğiniz duraklardan biri.
 
RMA Group’un yeni üyesi Fauchon Paris, 1886 yılında kuruluyor. Marka, yüzyılı aşan yolculuğuna ise 1880 yılında Calvados’tan gelen Auguste Fauchon’ın, ilk olarak Place de la Madeleine’de bir mağaza açmasıyla başlıyor. Bununla birlikte yeni bir trendin de başlangıcı yaratılıyor. 1960 yılında Fauchon, petal aromalı çayları ve on yıl sonra da meyve aromalı çayları ile bir trend belirleyicisi oluyor. Ardından 2004’ten beri, ana hissedar olan Michel Ducros, markayı canlandırmaya ve “Made in F – Made in Fauchon” adlı bir strateji ile Fransa’dan esinlenen ürünleri piyasaya sunmayı amaçlayan enerjik bir iyileşme planına öncülük ediyor. Bu açılım ise şirketin büyümesini ve farklı ülkelere yayılarak şube sayısını artırmasını sağlıyor.
 
Fauchon Paris’in  hayatını yenilenerek sürdürmesi tercih edilmesinin de önemli nedenlerinden biri. Bugün 50 ülkede 100’den fazla şubesi olan marka son olarak Zorlu Center’daki yerinde konseptini yeniledi. Markanın yenilenme yatırımı sonrası özel olarak İstanbul’a gelerek lezzetleri deneyimleyen Fauchon Paris Yönetim Kurulu Başkanı Samy Vischel ve Fauchon Paris Orta Doğu Direktörü Bassel Ammar, markanın lüks DNA’sı ve vizyonuyla devam ederek sürekli olarak konsepti geliştirdiklerini belirtiyorlar. Yenilenme şirketin sinerjisini artırıyor. Ammar, Zorlu Center’da yapılan yatırımla ilgili sıcak ve rahat bir yer yapmayı denediklerini ve böylece misafirlerin yemek çeşitlerinin veya bir kadeh şaraplarının tadına varıp eğlenebileceklerini söylüyor. Keyifli zaman geçirilen bir mekan olması, aynı zamanda Fauchon Paris’in tercih edilmesini de sağlıyor.
 
Vischel ve Ammar, Türk müşterilerinin her zaman yüksek profile sahip olduklarına ve iyi bir konseptin değerini çok iyi anladıklarına değiniyorlar. Türk pazarının kendi markalarıyla zengin bir pazara sahip ve rekabet açısından zorlu olduğunu söyleyen Vischel, “Fauchon Paris markası olarak müşterilerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde yerine getirme konusunda kendimize güveniyoruz” diyor.
 
Fauchon Paris, Zorlu Center’daki yenilenen barında kokteylleri ve her gün canlı DJ performansı ile meraklılarını kendisine çekiyor. Dekorasyonunu Sanayi313’ün de yaratıcısı Enis Karavil tasarladığı mekanın patisserie bölümü, sabahın erken saatlerinde servise başlıyor. Sabaha renkli bir dokunuş ve keyifle başlamak isteyenler için alternatif seçenek sunuyor. Yenilenen menü ile ilgili Ammar, “Fauchon Paris tatlı bölümündeki lezzetlerimiz genel olarak ana imza lezzetlerimiz ama aynı zamanda insanlara menüde yer alan sağlıklı yemekleri de denemelerini tavsiye ediyorum” diyor. Yemekte lezzeti sağlıkla birleştirmek isteyenler için Ammar’ın önerisini göz önünde bulundurmada fayda var.
 
Fauchon Paris için hazırlanan şefin özel reçetelerini de unutmamalı. Şefin özel reçeteleri ve mevsimsel içerikler ile hazırlanan “somon fümeli milföy”, “Fransız soğan çorbası”, “hellim kruvasan”, “dana kaburga” ve “1886 Fauchon salata” ise yemek tutkunlarını gastronomik bir deneyime davet ediyor. Menüde yer alan “Fauchon hamburger”, “limonlu tavuk”, “somon ve avokado salata” ve “safranlı karides risotto” lezzetleri ile yeni yıl yemeklerine Fransız dokunuşu yapılıyor. Fauchon Paris’in yer aldığı ülkeye göre menüdeki bazı lezzetler üzerinde değişimler de yapılıyor.
 
Fauchon markası, sadece tatlarıyla değil aynı zamanda bir yaşam tarzı markası olma hedefiyle de yatırımlarını genişletiyor. Marka, damağa hitap ettiği kadar yaşamlara da özenle dokunarak müşteri deneyimlerini artırıyor. Otelcilik sektöründe de büyümeyi planlayan marka, yakın zamanda Paris’in kalbinde yer alan ilk oteli Fauchon L’Hotel Paris için yatırım yaptı. Markanın bu yatırımını önümüzdeki iki yıl içinde iki otel daha takip edecek. Konuyla ilgili Vischel, “Butik otelimiz eşsiz kişiselleştirilmiş bir dokunuşla misafirperverlik alanında lüks bir deneyim sunuyor” diyor. Markanın 2019 yılına dair Türkiye planları arasında Türkiye’deki ilk Fauchon Lounge’nı açmak yer alıyor.