​YünSA hem kârını hem cirosunu artırdı

0
60

Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük entegre üst segment yünlü kumaş üreticisi Yünsa, 2018 yılı 1. çeyrek dönemi finansal sonuçlarını açıkladı. Yünsa’dan Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre; yılın ilk çeyrek döneminde şirketin net kârı 5,7 milyon TL olarak gerçekleşti. Yünsa, net kârını geçen yılın aynı dönemine göre 5,4 milyon TL artırarak büyük bir başarıya imza attı. Şirketin cirosu ise 73,7 milyon TL’ye ulaştı. Cironun yüzde 71’i ise ihracat kanalıyla gerçekleşti.
 
Yünsa’nın ilk çeyrek sonuçlarını değerlendiren Yünsa Genel Müdürü Nuri Refik Düzgören, “Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük entegre üst segment yünlü kumaş üreticisi olarak dünya lideri olma konusunda emin adımlarla ilerliyoruz. 2017 yılında başlattığımız yeniden yapılanma sürecimiz neticesinde başarılı sonuçlar elde etmeye devam ediyoruz. Finansal başarıya ve operasyonel mükemmelliğe odaklanıyor, verimlilik odaklı üretimimiz ile başarılı iş sonuçları elde ediyoruz. Ciromuz 73,7 milyon TL’ye ulaştı.” dedi.
 
Yünsa elliden fazla ülkeye ihracat yaparak Türkiye’de sektördeki ihracatın %70’ini gerçekleştiriyor. Düzgören, Yünsa’nın ihracat oranları hakkında şöyle bilgi verdi: “Yılın ilk çeyreğinde 73,7 milyon TL’ye ulaşan ciromuzun yüzde 71’ini ihracat kanalıyla gerçekleştirdik. Bugün üretim kapasitemiz ile dünyanın beş büyük üst segment yünlü kumaş ihracatçısından biriyiz ve uluslararası çapta birçok markayla iş birliğimiz var. Yıllık 4.500 ton kamgarn iplik kapasitesinin yanında 12.5 milyon metre kumaş dokuma kapasitesine sahibiz. 45 yıldan bu yana üretimimize ara vermeden devam ediyoruz, istikrarlı büyümemizi sürdürüyor ve dünya lideri olma yolunda hızla ilerliyoruz. 2018’deki hedeflerimizden biri aktif olarak yer aldığımız Avrupa ve ABD pazarının yanı sıra şu an nispeten daha küçük hacimlerle çalıştığımız Uzak Doğu’yu portföyümüze aktif olarak katmak. Başta Japonya ve Güney Kore’de ihracattaki payımızı artırmayı hedefliyoruz.”