Yunanistan’ın kaderi yarın belirlenecek

    0
    32

    Son günlerde para çıkışının hızlandığı Yunan bankaları iflasın eşiğine gelirken ülke, Euro Bölgesi’nden çıkma riskiyle karşı karşıya..

    “Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung” gazetesi için kaleme aldığı makalede borç kriziyle ilgili gelişmeleri değerlendiren Yunanistan Maliye Bakanı Yannis Varoufakis, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in pazartesi günü önemli bir karar vereceğini belirtti.

    Varoufakis, “Merkel eğer isterse müzakere çözümü arayan bir hükümetle onurlu bir uzlaşmaya varabilir ya da ilkelerine sadık ve reform yolunda Yunan halkına önderlik edebilecek yegane Yunan hükümetini gemiden atabilir.” değerlendirmesine yer verdi.

    Her şeyin AB liderler zirvesinden çıkacak sonuca bağlı olduğunu bildiren Varoufakis, uzlaşma teklifiyle Brüksel’e gideceklerini ifade etti.

    MERKEL: BEKLENTİLER YÜKSEK OLMAMALI

    Merkel dünkü açıklamasında AB liderler zirvesinden beklentilerin yüksek olmaması gerektiğini söylemişti. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ise “Liderlerin bir mucizevi formülü olacağı yanılgısından kurtulmalıyız” ifadesini kullanmıştı.

    Yunanistan’da vatandaşlar bankalara akın etti. Bankalardan çekilen miktar dün 4 milyar euroyu aştı. Avrupa merkez bankası Yunan bankalarının pazartesi günü açılamayabileceği endişesini dile getirmişti.

    TSIPRAS KABİNEYİ TOPLUYOR

    Yunanistan’ın kaderini belirleyecek Pazartesi günü gerçekleşecek olan AB Liderler Zirvesi öncesi Pazar günü Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, kabineyle bir araya gelecek.

    Stratejiyi belirlemek için toplanacak yetkililer, seçim vaatlerinden taviz verilip verilmeyeceğini görüşecek.