Yunanistan’da uzlaşmaya yaklaşıldı

    0
    45

    Yunan hükümet kaynaklarının verdikleri bilgilere göre, Yunan yetkililer ile kreditörler arasında kurtarma programının ilk gözden geçirmemisin tamamlanması konusunda sürdürülen müzakarelerde bir uzlaşmaya yaklaşıldı. 
     
    Hükümet kaynaklarına göre bu sabah saat 04.00’e kadar devam eden müzakerelerde Atina ile kreditörler arasında bir ilerleme sağlandı. Taraflar, 10 saat süren görüşmelere bugün içinde yeniden bir araya 
    gelmek üzere ara verdiler. 
     
    Yunanistan, kreditörler ile görüşkelerin 22 Nisan’da yapılacak Eurogroup toplantısına kadar tamamlanmasını istiyor. 

    “Yunanistan konusunda borç rahatlatma olmadan çözüm bulunabilir”
    Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, kredritörlerin Yunanistan konusunda önümüzdeki haftalarda bir çözüm bulacakları konusunda oldukçaiyimser olduğunu belirtirken, bu çözümün Yunanistan çin borç rahatlatması içermeyeceğini de ekledi. 
     
    ARD televizyonuna konuşan Schaeuble, “Önümüzdeki haftalarda bir çözüm bulacağızı, ancak borç rahatlatması konusunda bir şey yapmayacağız. Onun yerine Yunanistan’ın rekabetçi bir ekonomi haline gelmesi yolunda daha fazla şey şyyapacağız” diye konuştu. 
     
    Yunanistan’ın borç vadesinin hali hazırda 35 yıla kadar uzandığını ve faiz ödemelerinin 10 yıl ötelendiğini belirten Schaeuble, “Hala borç rahatlatmaktan bahsetmek, Yunanistan’ın yapması gerekenlerden bahsetmek istemeyenlerin yaptıkları bir şey. Atina’nın üzerinde anlaşılmış şartları yerine getirmesi gerekli. Biz bunun için Yunanistan’ayardım ediyoruz ve Yunanistan için zaman satın alıyoruz” dedi. 
     
    Schaeuble, kreditörlerin her zaman anlaşmalardaki yükümlülüklerini yerine getirdiklerini ancak aynı şeyi Yunanistan’dan göremediklerini de savundu.