​’Yunanistan’da durum daha kötüleşebilir’

    0
    28

    Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Yunanistan’ın adım atmaması durumunda durumun daha da kötüleşebileceği uyarısında bulundu.

    Schaeuble, ”Yunanistan adım atmaz ise durum sonra daha kötü olabilir. Yunanistan, Euro Bölgesi’nde kalmanın avantajlarının farkında” diye konuştu. 

    Yunan hükümetinden bir yetkisinin verdiği bilgiye göre Başbakan Aleksis Tsipras, AB liderler zirvesi için bulunduğu Brüksel´de Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Devlet Başkanı François Hollande ile bir araya geldi.
    Brüksel´deki görüşmeleri takip eden ajansların verdiği bilgiye göre üç lider de AB zirvesinin yapıldığı binaya gelişlerinde sorulara yanıt vermedi.

    Yunan yetkilinin verdiği bilgiye göre ise toplantıda Tsipras, Yunanistan´ın kreditörlerin ağır tedbirler üzerindeki ısrarlarını anlayamadığını ifade etti.

    Yunan yetkili ayrıca, müzakerelerin AB zirvesi sonrasında da devam edeceğini ifade etti. Fransız hükümetinden bir kaynak ise Merkel ve Hollande´ın Tsipras ile görüşmede Yunanistan´ın cari programının uzatılmasını ve bunun finansmanını ele aldıklarını öne sürdü