Yunanistan, Şubat 2016’da borç rahatlatma istiyor

    0
    23

    Yunanistan Maliye Bakanı Euclid Tsakalotos, finansal belirsizliğiortadan kaldırmak ve ekonomik toparlanmayı ateşlemek için borçrahatlatmaya ihtiyaçları olduğunu, Şubat ayında Euro Bölgesi kreditörleriile bir anlaşmaya varmayı beklediklerini söyledi. 
       
    Yatırımcıların katıldığı bir konferansta konuşan Tsakalotas, Yunan ekonomisinin serbestleştirilmesi ve mudiler ile şirketlerin güveninin yeniden tesis edilmesi için borç sürdürülebilirliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı.
       
    Tsakalotos, “Eğer borç rahatlama konusunda Şubat 2016’da bir karar verilmez, bu kritik karar yaz aylarına veya 2017’ye bırakılır ise tüm sonuçlar da gecikir” dedi. 
       
    AB Komisyonu’nun Yunanistan’ın kurtarma programının gözden geçirilmesi için görevlendirdiği heyetin başkanı Declan Costello da yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın kurtarma programının ilk gözden geçirmesinin 2016 yılı başlarında tamamlanabileceğini söyledi.
       
    Euro Bölgesi’nin IMF’in de Yunanistan için talep ettiği borç rahatlatmasını görüşmesi için öncelikle ilk gözden geçirmenin tamamlanmasıgerekiyor. 
       
    Costello açıklamasında 3. çeyrek verileri sonrasında Yunanistan için 2015 GSYH tahminlerini yukarı yönlü revize edebileceklerini devurguladı.