Yunanistan krizinin maliyeti 897 milyar dolar

    0
    18

    Yunanistan krizi Avrupa hisselerine 897 milyar dolara mal oldu. Söz konusu rakam, İspanya, Portekiz ve İrlanda’nın gösterge endekslerinin toplam değerinde yüksek seviyede.

    BloombergHT’nin haberine göre, Avrupa hisseleri için rekor bir yıl olabilecek potansiyele sahip 2015, Stoxx Europe 600 Endeksi’nin 2009’dan bu yana en büyük çeyrek dönemlik kazancı kaydetmesinin ardından Haziran’da iki yılın en kötü ayını geçirmesi ile tehdit altında. Hisse senetlerinde bu yıl görülen rallinin üçte biri, endeksin 15 Nisan’daki zirve seviyeden yüzde 7.8 gerilemesi ile kayboldu ve Avrupa hisselerinden 897 milyar dolar gitmiş oldu.

    Yunanistan’ın borç müzakerelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması yüksek ihtimal dahilindeyken, bazı yetkililer Perşembe günkü Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısının Yunanistan’ın kurtarılması için son şans olduğunu düşünüyorlar. AMB Başkanı Mario Draghi’nin 2015 yılındaki teşvik programından faydalanmayı bekleyen para yöneticileri için Yunanistan meselesinden çıkacak herhangi bir sonuç iyi haber niteliği taşıyabilir.

    Bölgenin hisse senedi volatilitesi ABD karşısında rekor seviyeye ulaştı. Yatırımcılar gittikçe artan bir biçimde nakte dönüyorlar. Yunanistan’ın ASE Endeksi dünya genelinde bu yılın en kötü performansını sergiliyor.