​Yunanistan ile kreditörler anlaşamadı

0
46

Yunanistan ve kreditörleri bir anlaşma sağlayamadı.Yunan yetkili, ”Yunanistan, orjinal önerisinde modifiyelerin parçası olarak adalar için vergi indirimlerinin üzerinde duruyor” değerlendirmesinde bulundu.

Yunan hükümet yetkilisi, ”Yunanistan’ın önerileri ile kreditörlerin sunduğu teklif arasında küçük farklılıklar var. Kreditörler ile aramızdaki farklılıklar bir anlaşmaya varılamamasını haklı göstermiyor. Adalardaki vergi indirimlerinin devam ettirilmesinin etkisini dengelemek için karşı teklifler sunduk” diye konuştu.

BUNDESBANK’TAN YUNANİSTAN’A ELA UYARISI

Yunanistan hükümet sözcüsü, “Anlaşmaya istekli olduğumuzu gösterdik. Bizim sunduğumuz öneriler gerçekçi. Mevcut pozisyonumuzu koruyoruz” ifadelerini kullandı.

EUROGROUP TOPLANTISI BAŞLADI

Euro Bölgesi maliye bakanları Brüksel’de bir araya geldi.

Euro Bölgesi maliye bakanları (Euro Grubu) Brüksel’de bir araya gelerek, açmaza giren Yunanistan borç krizini çözüme ulaştırmaya çalışıyor.

Maliye bakanları toplantı girişinde farklı tonda açıklamalar yaptı. Yunanistan’ın en büyük kreditörlerinden olan Almanya’nın Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Yunanistan’ın geri adım attığını savunurken, Hollandalı mevkidaşı ve Grubu’n başındaki Jeroen Dijsselbloem, henüz yeterince ilerleme sağlanamadığını söyledi.

”GÖRÜŞMELERDEN UMUTLU DEĞİLİM”

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble, bugünkü görüşmelerden umutlu olmadığını söyledi.Schauble, ”Yunanistan ileri gideceğine geri gidiyor. Bugünkü görüşmelerden çok umutlu değilim” diye konuştu. 

”ELİMİZDE İKİ FARKLI BELGE VAR”

Öte yandan Yunanistan’ın son dakikada dün ve bugün basına yansıyan önerilere bir yenisini eklediği ifade edildi. Malta Maliye Bakanı Edward Scicluna, Yunan mevkidaşı Yanis Varoufakis’in toplantının başlamasından yarım saat kadar önce farklı bir öneriyi gruba yolladığını doğruladı. Malta Maliye Bakanı, ”Yunanistan ile kreditörler arasındaki görüş ayrılıklarının neler olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Elimizde iki farklı belge var, bunları karşılaştırmamız gerekli” değerlendirmesinde bulundu. 

”YUNAN TARAFININ ÖNERİLERİNİ DİNLEYECEĞİZ”

Eurogroup Başkanı Dijsselbloem Yunanistan tarafının öneriler üzerinde anlaşma sağlamadığını söyledi. Dijsselbloem, ”Yunanistan konusunda acil durum senaryosu tartışılmadı. Eurogroup toplantısında Yunan tarafının fikirlerini dinleyeceğiz” diye konuştu.