Yunanistan ikiye mi bölünüyor?

    0
    58

    Yunanistan’ın akıbetini belirleyecek olan Pazar günü gerçekleşecek referandumun sonucuna dair yapılan anketlerde kıyasıya yarış devam ediyor.

    >> ​Yunan bankalarında 500 milyon euro kaldı

    Eğer referandumdan ‘evet’ sonucu çıkarsa Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis istifa edeceğini açıklamıştı. Evet sonucunun erken seçime yol açması da kuvvetle muhtemel.

    Eğer halk Başbaşan Alexis Tsipras’ın istediği gibi ‘hayır’ oyu verirse, Yunanistan, sadece Euro bölgesinde kalabilmek için bir kurtarma paketine de imza atmayacak. “Hayır” oyunun Avrupa ile kopmak anlamına gelmediğini söyleyen Tsipras bunun değerler Avrupasına dönüş anlamına geldiğini kaydetmişti.

    >> “Tehlikede olan euro değil Avrupa”

    Anket sonuçları ise ‘evet’ ve ‘hayır’ oylarının mücadelesinin devam ettiğini gösteriyor.

    Bloomberg’ün yaptırdığı yüzde 3 hata paylı ankete göre Evet ve Hayır oyları arasında sadece 0.5 puanlık bir fark var. Yunan halkının yüzde 43’ü kreditörlerin planına hayır diyor. Kreditörlerin planına evet diyenlerin oranı ise yüzde 42.5.

    >> ‘Hayır’ oyu Yunanistan’ın pozisyonunu zayıflatır

    Öte yandan ALCO’nun yayımladığı ankete göre, oylar arasındaki fark daha yüksek. Ankete göre, ‘evet’ oyları yüzde 44.8, ‘hayır’ oyları yüzde 43.4.

    İki ankete bakarak varılabilecek kesin sonuç ‘hayır’ oylarının bankaların hafta başında kapatılmasıyla beraber azaldığı.

    ‘Hayır’ posterleri Atina’nın her yerine asılırken, ‘evet’ reklamları ise pek görünür olmasada az sayıda bulunuyor.