YouTube Twitch’in tahtını sarsacak

0
27

YouTube 2 ay içerisinde kullanıcısıyla buluşmaya hazırlanan YouTube Gaming’i duyurdu. Canlı oyun yayınlarının ana adresi olan Twitch’in tahtının sarsılma ihtimali çok yükseldi. 

>> Google yeni şirket kuruyor

Online video konusunda açık ara dünyanın en iyisi olan YouTube, sadece oyunlar için canlı yayın kanalı olan ‘YouTube Gaming’i duyurdu. YouTube Gaming’te sadece canlı oyun videoları yayınlanacak. 
 
Teknoyo‘nun haberine göre, Google, Youtube Gaming servisinin web üzerinden kullanılabilir olmasının yanı sıra Android ve iOS uygulamaları da yer alacak. Kullanıcılar beğendikleri kullanıcıları ve oyunları 3 farklı ana kategoriden takip edebilecek. Bu kategoriler ise oyunlar, yayın akışı ve kanallar olarak belirlendi.
 
YouTube Gaming’ten önce canlı oyun yayını örneklerinden en önemlisi Twitch’ti. Uzun zamandan beri oyuncuların yoğun ilgisini çeken Twitch üzerinde oldukça fazla canlı oyun yayını yapılıyor.
 
Paylaşılan bilgilere göre YouTube Gaming, önümüzde 2 ay içerisinde oyunseverlerle buluşacak. Ancak YouTube Gaming ilk yer alacağı ülkeler ise ABD ve İngiltere olacak. Türkiye’deki yayınlanma tarihi ise henüz belirlenmiş durumda değil.