​Yılmaz: Büyük bir istikrarsızlık beklemiyorum

0
37

Eski Merkez Bankası Başkanı ve MHP Uşak Milletvekili Adayı Durmuş Yılmaz, seçim sonucuna ilişkin, Türkiye’nin güçlü bir hükümete ihtiyacının olduğunu, piyasalarda uzun vadede çok büyük bir istikrarsızlık beklemediğini söyledi.

Yılmaz, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, kesin olmayan sonuçlara göre Uşak’tan 16 yıl sonra partisinin bir milletvekili çıkardığını belirterek, verilen desteğe teşekkür etti.

Seçim sonuçlarının piyasalar üzerindeki etkisine ilişkin soruları yanıtlayan Yılmaz, uzun vadede çok büyük bir istikrarsızlık beklemediğini söyledi.

Seçim sonuçlarının doğru algılanmasının önemli olduğunu aktaran Yılmaz, “Piyasalar belirsizliği sevmez, bu dakikalar itibarıyla piyasalar açılıncaya kadar bir belirsizlik olacak” dedi.

Pazartesi sabahı sabah piyasalar açılıncaya kadar siyasi parti liderlerinin, kurmaylarının hükümet kurulmasıyla ilgili beyanlarının önemli olduğunun altını çizen Yılmaz, şöyle konuştu:

“Siyasi parti liderlerini söyleyecekleri sözler ve bunların piyasa oyuncuları tarafından algılanması ve bu algılanmanın ayağının yere basıp basmaması belirleyici olacaktır. Söylenen sözler bir hükümet kurulabileceğini ortaya koyar ise ve piyasa bunu satın alırsa ben işlerin bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Uzun vadede çok büyük bir istikrarsızlık beklemiyorum. Zaten ekonominin şu anki performansı AK Parti tek başına iktidar da olsa artık reform yapacak gücü, takadı kalmadığını gösteriyor. Türkiye’nin güçlü bir hükümete ihtiyacı var, bu parlamento bu güçlü hükümeti çıkarmaya gayret edecek.”