Yıldırım: Bursa-Bilecik Tren Hattı İhalesi 2016’da yapılır

0
39

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Bursa- Bilecik Tren Hattı İhalesi 2016’da yapılır” dedi. Yıldırım, Ankara-İstanbul ve Konya-İstanbul hızlı tren hatlarında seyahat ücretlerine zam yapılmayacağını aktardı.

Bakan Binali Yıldırım,”Havayolunda taşınan yolcu sayısı, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 10’un üzerinde artarak 181 milyon olarak gerçekleşti. Bunun yanında köprü ve otoyollardan geçen araç sayısı 150 milyondan 141 milyona düştü. Bunun sebebi Marmaray. Marmaray’da bugüne kadar 114 milyon yolcu taşıdık” açıklamasını yaptı.

Bakan Yıldırım, “Demiryollarında serbestleşme yasası devreye alındı, bu yıl hayata geçer.Demiryolları özelleşmeyecerk serbestleşecek. Demiryolları Sinyalizasyon ve TCDD Taşımacılık olarak 2 şirkete ayrılıyor” açıklamasında bulundu.

RUSYA’NIN YAPTIĞI HAVACILIK KURALLARINA AYKIRI
Yıldırım Rusya’nın, Türkiye’den bu ülkeye giden havayollarının uçuş ekiplerine yönelik uygulamalarının havacılık kurallarına aykırı olduğunu ancak amaçlarının misilleme yaparak cevap vermek olmadığını söyledi. “Amacımız Rusya ile yaşadığımız krize misilleme yaparak cevap vermek değil” diyen Yıldırım, “Diplomatik kanallardan bunun yanlış olduğunu, Uluslararası Havacılık Örgütü normlarına uygun olmadığını derhal hatırlatacağız” dedi.

HGS CEZASI SMS’LE GELECEK
HGS cezalarıyla ilgili konuşan Yıldırım “HGS ile ilgili cezalar bekletilmeyecek, her cezalı geçişi SMS ile bildireceğiz” açıklaması yaptı.

TWITTER’A VERİLEN SÜRE DOLDU
Yıldırım Twitter’la ilgili açıklamalarda bulundu.  Ankara’da basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, Twitter’a kesilen 150 bin lira cezanın ödenmesi için verilen sürenin dolduğunu belirterek “Bundan vazgeçmeyiz, gelişmelere göre hangi adımlar atılması gerekiyorsa atacağız” dedi.