Yiğit Bulut’tan dolar/TL tahmini

0
43

TRT Haber kanalında gelişmelere dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, yeni ekonomi yönetiminde bazı isimlerin olmayabileceğine ilişkin spekülasyonlara, “Ekonomi, sistemler üzerine kurulur. Şahıslar üzerine değil” yanıtını verdi.

Başkanlık sistemi tartışmaları ve güncel politik gelişmelere de değinen Bulut, “Türkiye’de sistem çift başlılığı kaldırmıyor.” dedi.

Bulut, “Türkiye’nin en büyük siyasi partisinde bir nöbet değişimi yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, herzaman seçimlerin tam zamanında yapılmasını ister.” ifadelerini kullandı. Bulut, piyasaların ve özellikle de dolar kurunun son günlerde yaşanan siyasi gelişmeleri doğru okuyamadığını savundu. 

Bulut, dolar/TL kurunda 2.80-2.88 bandı dışındaki bir seviyenin gerçekçi olmadığını bugün dahi kurun bu banda geri dönebileceğini savundu.

Yiğit Bulut MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin haftasonunda yaptığı değerlendirmelere de atıfta bulunarak, “MHP’de, AK Parti’ye destek verme isteği artıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bulut, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı anlaşma ile AB zaten Ekim’de vizeyi kaldırcak. AB, Türkiye’ye istediğini yaptırmak isterse mültecileri göndeririz” derken, Gümrük Birliği Anlaşması’nın da küçük ve orta ölçekli işletmelere zarar verdiğini savundu.