​Yellen’ın konuşması Haziran’da faiz artırımı beklentisini artırdı

0
53

ANZ’ye göre, Fed’in Haziran ayında faiz artırması olasılığı yüzde 63 seviyesine çıktı. ANZ, “Yellen sadece, meslektaşlarının daha önce ifade ettikleri görüşleri tekrarladı. Ancak patrol söylediğinde bu görüşler daha anlamlı geliyor” değerlendirmesini yaptı.

YELLEN: FED GELECEK AYLARDA FAİZ ARTIRABİLİR
Fed Başkanı Janet Yellen, ekonomi ve istihdam piyasası güçlenmeye devam ettiği takdirde Fed’in önümüzdeki aylarda faiz artırmasının büyük olasılıkla uygun olacağını söyledi. 
 
Harward Üniversitesi Radcliffea Enstitüsü tarafından düzenlenen panelde konuşan Yellen, faizlerin yavaş şekilde artırılması gerektiğine inandığını tekrarladı. 
 
Yellen, “Fed’in gecelik faizleri zaman içinde ağır ağır ve ihtiyatlı şekilde artırması uygun olacak, büyük olasılıkla önümüzdeki aylarda bölme bir adım uygun olur” diye konuştu. 
 
Konuşmasında faiz oranlarında çok hızlı bir artışa ihtiyatlı yaklaşımını ifade eden Yellen, bununla birlikte ABD ekonomisinin zayıf kışın ardından toparlandığına ve enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru yükseleceğine daha fazla güvenmekte olduğunu ortaya koydu. 
 
Muhammed El-Erian , Twitter üzerinde yaptığı değerlendirmede Yellen’in açıklamalarının Fed’in yakın zamanda fair artıracağı yönünde FOMC üyeleri tarafından verilen sinyalleri güçlendirdiğini savundu.