Yaz tatili için en iyi uygulamalar

0
49

Yaz tatili için bütçe hazırlamak, bir bilim olduğu kadar bir oyun aynı zamanda. Bu oyunu kazanmak ve yaz tatil bütçenizi azami seviyeye taşımak istiyorsanız, şimdiden uçak bileti fiyatlarına bakmanızda yarar var. Bu konuda benim tercih ettiğim uygulamalar Google Flights, Kayak ve Hopper. Ayrıca bilet fiyatlarında ucuzlama olduğunda telefonunuza mesaj gönderen DealRay adlı yeni bir hizmet var. Kukusuz DealRay hizmeti için 10 dolarlık aylık bir ücret oldukça pahalı ancak gerçekten cazip fiyata bir bilet bulduğunuzda bu ücreti telafi etmiş olursunuz. İşte size, cazip uçuş biletleri bulmanızı sağlayacak ve gitmek istediğiniz yere vardığınızda da neler yapabileceğiniz konusunda yardımcı olacak birkaç uygulama.
 
HOPPER
Veri arşivini analiz eden, pazardaki en iyi uygulamalardan biri olan Hopper uçak bilet fiyatlarındaki trendleri takip edip, en ucuz fiyatların olduğu zamanları belirliyor. Gitmek istediğiniz zamanı ve destinasyonu belirlediğinizde de, Hopper en iyi zamanda ve en ucuz fiyata uçabileceğiniz tarihleri içeren renklerle kodlanmış bir takvim hazırlıyor. Ayrıca fiyatlarda artış ve düşüşlerin ne zaman olabileceğini de gösteriyor. Böylece sizin için bir seyahat organizasyonu yapıyor ve fiyat ucuzladığında, uyarılar gönderiyor. Ücretsiz.
 
CLARICE
Bu concierge uygulaması iş, eğlence, romantizm ya da aile ziyareti gibi dört farklı amaçla gerçekleştirilen seyahatlerde görülebilecek yerler, restoran ve alışveriş tavsiyeleri sunuyor. Ayrıca kendi başınıza yürüme turları için öneriler ve sabah koşusu için harita üzerinde gösterilmiş güzergahlar da içeriyor; aynı zamanda Woody Allen’ın New York’u ve cin severler için Londra turu gibi özel temalı seçenekler de mevcut. Ancak bu uygulamanın ABD ve Avrupa’da yalnızca 12 kentte mevcut olması önemli bir dezavantaj. Ücretsiz.

LIVETREKKER
Bir şehri keşfetmenin en iyi yolu, orada kaybolmaktır denir. Dolanmayı sevenler için Livetrekker gezginlerin yürüyerek bir şehri keşfederken, günlük tutmalarını da sağlıyor. Böylece, hem sözel hem de yazılı notlar alabiliyor ve şehrin karmaşasında yol alırken, geçtiğiniz yerlerin fotoğraf ya da videolarını da yükleyebiliyorsunuz. Gezinirken keşfettiğiniz o sevimli kafenin adını da not etmenize gerek yok; yalnızca yerin fotoğrafını çekin, GPS destekli uygulama daha sonra oraya dönmenize yardımcı olacaktır. İster yolunuzu paylaşın ister başka kullanıcıların güzergahlarını indirin; Hindistan, Jaipur’da yürüme parkuru ya da Almanya’da Albstadt ila Sigmaringen arasında yer alan Alman şatolarını keşfetmek için en uygun araba yolu gibi… Ücretsiz
 
BRING FIDO
Bu uygulama hayvan dostu oteller, yerel veteriner, evcil hayvanları kabul eden açık hava restoranları, parklar ve plajlar arayan seyyahlar için çok önemli bir kaynak. Hatta büyük köpekleri kabul eden oteller olup olmadığını ve hayvanlar için ilave ücret talep edilip edilmediğini de araştırıyor; yapamayacağı tek şey köpeğinizi dolaşmaya götürmek. Ama bu konuda da yardımı var; isterseniz size yerel bir köpek bakıcısı ya da köpeğinizi dolaştıracak birisini bulabiliyor. Ücretsiz.
 
BRAVOLOL PHRASEBOOK
Bu uygulama yerel dili bilmeyen gezginler için olmazsa olmaz. Geleneksel ve basitleştirilmiş Çince de olmak üzere 13 dilde yüzlerce temel ifade var. Sözel telaffuzları dinleyin, ardından bu sözleri siz tekrarlayıp kaydedin ve sesinizin nasıl çıktığını duymak için de kaydı geri sarıp dinleyin. Ekstra kategoriler isteniyorsa, dil başına 4,99 dolarlık bir ödemeyle ilave yapmak mümkün. Hatta uygulama “Size bir içki ısmarlayabilir miyim?” gibi bellibaşlı cümleleri de içeriyor. Ücretsiz