Yabancı kurumlardan enflasyon yorumu

0
43

Goldman Sachs bugün yayınladığı raporunda, çekirdek enflasyondaki düşüşün TCMB’nin gevşeme adımlarını destekleyeceği görüşünü sürdürdüklerine yer verdi.
   
Rapora göre, çekirdek enflasyonun yıl sonuna kadar yüzde 7’ye gerileyeceği görüşü sürdürülürken, ana enflasyon için tahminde bulunmanın zor olduğu belirtildi. 
   
Goldman Sachs, Türk Lirası’nın değer kaybetmesinin kredi derecelendirme kuruluşlarından gelen not düşürümü ile arttığını da düşünüyor.
   
Banka, TCMB’nin bir sonraki toplantısında marjinal fonlama oranında bir kez daha 25 baz puan indirim yapmasını bekliyor.

JP MORGAN ENFLASYON BEKLENTİSİNİ YÜKSELTTİ
JP Morgan Türkiye 2016 yıl sonu TÜFE beklentisini yüzde 7.9’dan yüzde 8.3’e yükseltti.

Raporda, Temmuz enflasyon verisindeki sürprizin “görmezden gelinemez” olduğu belirtilirken, Temmuz sürprizi “enflasyon beklentilerinin daha da kötüleşmesine neden olabilir ve bu da enflasyonun gücünü daha da artırabilir” yorumu yer aldı.

JP Morgan ekonomisti Yarkın Cebeci’nin kaleme aldığı raporda, Merkez Bankası’nın enflasyondaki yükselişi gıda fiyatlarına bağlayabileceği ve bu ayki toplantısında 25 baz puan daha indirim yapabileceği belirtildi.

JP Morgan ekonomisti kısa vadede para politikası kararlarının büyük oranda Moody’s kararına göre belirleneceğini yazdı.