Wall Street’in devlerinden siber suçlara karşı işbirliği

    0
    40

    Wall Street’in öden gelen bankaları ortak düşmanları olan hacker’lara karşı güç birliğine gidiyor.

    Fortune’da yer alan habere göre, aralarında JP Morgan, Goldman Sachs ve Bank of America gibi isimlerin de yer aldığı sekiz banka, gittikçe kritik hale gelen siber güvenlik için işbirliği karar aldı.

    Halen kuruluşunun ilk aşamalarında olan grup dijital tehditlerle ilgili bilgileri değerlendirip, potansiyel hacker’lık senaryolarını modelleyecek. Grup, siber suç verilerinin 7,000 üye organizasyon arasında paylaşılmasını sağlayan Finans Hizmetleri Bilgi Paylaşma ve Analiz Merkezi çatısı altında faaliyet gösterecek. Bununla birlikte, sekiz banka diğerlerine göre hacker saldırılarında daha çok hedef oldukları için bu organizasyon bünyesinde kendi aralarında bir alt grup oluşturma kararı aldılar.

    Bu ortak yapıya katılması muhtemel diğer bankalar  Bank of New York, Citigroup, Morgan Stanley, State Street Corp ve Wells Fargo olarak sıralanıyor. Bank Director’s 2016 Risk Uygulamaları Araştırması’na göre, banka yöneticilerinin ve yönetim kurulu üyelerinin yüzde 77’si siber güvenliğin ikinci ardışık yılda da başlıca kaygıları olduğunu bildirdi. Hacker’lar daha sofistike yöntemler buldukça siber güvenlik de her tür banka için gittikçe daha fazla önem taşıyor. Nitekim 2014 yılında hacker’lar JP Morgan’ın 76 milyon hane halkı hesabına girmeyi başardılar.

    Hacker’ların saldırıları arttıkça Wall Street devlerinin siber güvenliğe ve bu alanda faaliyet gösteren startup’lara yaptıkları yatırımlar da artıyor. JP Morgan 2015 yılında siber güvenliğe yatırımını ikiye katlayıp 500 milyon dolara çıkardı. Goldman Sachs 2015 yılında iboss Cybersecurity’ye 35 milyon dolar yatırım yaparken, Citibank’ın girişim sermayesi birimi de bulut güvelik kuruluşu vArmour’a yatırım yaptı.