Wal-Mart’ın karı beklentinin altında kaldı

    0
    36

    Dünyanın en büyük perakendecisi Wal-Mart’ın ilk çeyrek karı, kurlardaki dalgalanmaların etkisiyle ilk çeyrekte analist beklentilerinin altında gerçekleşti.

    Arkansas merkezli şirketten yapılan açıklamada, bazı kalemler hariç karın hisse başına 1.03 dolar olduğu belirtildi. Bloomberg anketine katılan analistlerin tahmin medyanı 1.05 dolardı. Şirketin geliri de beklentinin altında gerçekleşti.

    CEO Doug McMillon, giderleri azaltmak ve verimliliği artırmak için bir kalkınma planı üstünde çalışıyordu. Şirket bu yıl bazı şubelerindeki yönetim tabakalarını devre dışı bırakırken, bazı çalışanların maaşlarını artırmıştı. Ancak güçlü dolar, yurt dışı gelirleri azalttı ve Wal-Mart’ı zor durumda bıraktı.

    MKM Partners Analisti Patrick McKeever ”Tüketiciler alışılageldik perakende alışverişi yapmamaya başladı. Ellerindeki parayı araba, ev ve teknoloji için kullanıyorlar. Tasarruf da yapıyorlar” diye konuştu.

    Wal-Mart hisseleri yüzde 2.4 gerileyerek, New York saati ile 07:06’da açılış öncesi işlemlerde 78 dolara geldi. Hisseler dünkü kapanış itibariyle bu yıl yüzde 6.9 geriledi.

    Wal-Mart’ın karı ilk çeyrekte beklentinin altında gerçekleşti.Wal-Mart ve yan kuruluşlarının, tüm dünyada 2.2 milyon çalışanı ve 11 bin mağazası bulunuyor.