Verizon AOL’u 4.4 milyar dolara satın aldı

0
37

ABD’li iletişim ve teknoloji devi Verizon Communications AOL’u 4.4 milyar dolara satın almak üzere anlaştı.

Verizon’un satın alması LTE kablosuz video ve OTT (over-the-top video) uygulamalarımı daha da geliştirecek bir adım olarak görülüyor. Anlaşma aynı zamanda Verizon’un “şeylerin interneti” stratejisini de destekleyecek. Bunun da, hem tüketiciler hem de iş dünyası için kablosuzdan şeylerin internetine uzanan geniş bir yelpazede büyüme platformu oluşturması bekleniyor.

AOL ise dijital içerik ve reklam platformları alanında lider bir şirket;  AOL’un belli başlı varlıkları arasında abonelik hizmeti bulunuyor; portföyündeki belli başlı global markalar The Huffington Post, TechCrunch, AOL.com ve aynı zamanda milenyum kuşağını hedef alan, Emmy adayı da olan orijinal video içeriği OTT.

Verizon Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Lowell McAdam, birleşmeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, Verizon’un vizyonunun müşterilere global çoklu ekran network platformuna dayalı premium dijital bir deneyim sunmak olduğunu söyledi.

AOL CEO’su Tim Armstrong ise, Verizon’un mobil ve OTT bağlantılı platformlarda lider olduğunu belirterek, Verizon ila AOL’un birleşmesinin yaratıcılar, tüketiciler ve reklamverenler için benzersiz bir mobil ve OTT medya platformu oluşturacağını belirtti.