“Vatan sana kanım feda”

0
21

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi’nin, Kızılay Haftası dolayısıyla düzenlediği kan bağışı kampanyası büyük ilgi gördü.

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi tarafından, 15 Temmuz gecesi kahramanlık gösterilen 11 noktada gerçekleştirilen kan bağışı kampanyası kapsamında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde tören düzenlendi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törende köprü çıkışına kan bağışı için Kızılay TIR’ı park edildi. Yıldırım’la birlikte Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde kan bağışında bulundu.

Etkinliğe Başbakan Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım da katıldı. Başbakan Yıldırım, telefonla kampanyanın başlatıldığı diğer noktalara görüntülü bağlanarak, bağışçılarla sohbet etti.

“Vatan sana kanım feda”
Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Başkanı İlhami Yıldırım, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “15 Temmuz gecesi asker kılığına girmiş vatan hainlerinin kan döktüğü noktalara, Kızılay olarak kan bağışı etkinliği düzenledik. Dedik ki ‘Vatan sana kanım feda’. Büyük milletimiz demokrasiyi koruduğu ve darbeleri reddettiği gibi aslında bizim Kızılay Haftamızı da kutlamamızı sağlamış oldu. Türk milleti darbecileri engeller ama tek damla kan akıtmaz. Ama başkası için de kanını seve seve verip karşısındaki vatandaşımıza da hayat buldurur. Bu sebepten dolayı kampanyamız çok önemli. Sayın Başbakanımız teşrif ettiler. Tüm vatandaşlarımızı meydanlarda kan vermeye bekliyoruz.” dedi. 

Vatandaştan yoğun ilgi
Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdülvahit Şimşek ise, 15 Temmuz gecesinde şehit düşen demokrasi şehitlerini anmak ve Kızılay Haftası dolayısıyla böyle bir kampanya gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şimşek, şehitlerin bulunduğu bölgelerin özellikle tercih edildiğini kaydederek, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Atatürk Havalimanı, Saraçhane-Kısıklı-Taksim meydanları, Çengelköy Polis Karakolu, Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi önü, Vatan Caddesi ve Acıbadem Türk Telekom’da etkinlik düzenlediklerini aktardı.
Kan bağışı için Kızılay çadırı kurulan Atatürk Havalimanı’nda 70 kişilik kadroyla çalıştıklarını anlatan Şimşek, “Vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Bir kan vermek 3 can kurtarıyor. Sloganımız da ‘Vatan kurtarmak senin kanında var’. Bugün rekor kırmayı hedefliyoruz. Vatandaşlardan yoğun destek alıyoruz. Bugün İstanbul genelinde 6 bin ünite kan toplamayı hedefliyoruz. Başbakanımız tabi bu tür etkinlikleri yakinen takip ediyor. Spontane ziyaretlerle hem bizleri ödüllendiriyor, onurlandırıyor hem de çalışmaları yakından görmüş oluyor. Ben de çalışmalarımızı arkadaşlarımızla paylaşmak istedim.” diye konuştu.

Kan bağışında bulunan polis memuru Veysel Budak, havalimanında görevli olduğunu dile getirerek, Kızılay’ın kampanyasını görerek kan vermeye geldiğini aktardı.

Daha önce de kan bağışında bulunduğunu anlatan Budak, “Çok mutluyum. 9’uncu kan verişim. Herkesin kan bağışında bulunmasını isterim. Hem sağlık için hem de vatan için verilmesi gerekir.” ifadesini kullandı.
Kampanya kapsamında, Kısıklı Meydanı’ndaki Mehmet Akif Ersoy Parkı ile Çengelköy Polis Karakolu ve Acıbadem Türk Telekom önünde de kan bağışı çadırları kuruldu.

Kan bağışı kampanyasına katılmak isteyen bağışçılar çadırlara gelerek kayıt oluşturdu, ardından kan sayımları yapılan bağışçılar kan vermelerine herhangi bir engel olmadığının anlaşılması üzerine bağışta bulundu.

Çadırlarda Türk Kızılayı İstanbul Şubesi yetkililerinin yanı sıra doktor ve hemşireler de hazır bekledi.
Kampanya kapsamında kan bağışı yapan vatandaşlara Kızılay çadırlarında ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan stantlarda çeşitli ikramlarda bulunuldu.