Varoufakis: IMF’e yarın ödemeyi yapacağız

    0
    40

    Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, Uluslararası Para Fonu’na (IMF) gerekli ödemeleri yarın gerçekleştireceklerini söyledi.

    BloombergHT‘ye göre, Varoufakis “Yunanistan kreditörlerine olan yükümlülüğünü her zaman yerine getirecek. Yarın da kesinlikle bunu yapacağız” diye konuştu.

    Bugün Euro Bölgesi’ndeki mevkidaşları ile yapacağı görüşmede kurtarma fonu konusunda sağlanması beklenen anlaşma için mesafe kaydedileceğini belirtti.

    >> 5 maddede Yunanistan’ın temerrütle savaşı

    Varoufakis “Bugünkü toplantıdan beklentimiz kurumlarla kat ettiğimiz mesafenin güçlendirilmesi olacak” dedi.

    “YUNANİSTAN İSTİYORSA REFERANDUM YAPMALI”
    Euro Bölgesi maliye bakanları bugün Brüksel’de bir araya gelerek Yunanistan konusunu görüşecek olsa da, Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem, bugün bir anlaşma sağlanmasını beklemediğini söylemişti.

    Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble “Yunan hükümeti uygun görmesi halinde referandum yapmalı” dedi.

    Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Atina ile yapılacak her türlü kurtarma anlaşmasında yer alması gerektiğini söyleyen Schaeuble “Üç kurum arasında ortak bir duruş olması çok önemli. Kararların IMF olmadan Avrupa Parlamentosu’nda alınabileceği ihtimali gerçekci değil” diye konuştu.

    Yunanistan konusunda özel bir konumda olduklarını ifade eden maliye bakanı, Atina’nın ciddi emek sarf etmesi gerektiğini ve her şeyin onlara bağlı olduğunu söyledi.

    Yunanistan ile her türlü tecrübenin ötesinde bir program konusunda anlaşıldığını belirten Schaeuble “Alternatifler ise Yunanistan ile ilgili” dedi.

    “YAPILACAK ÇOK İŞ VAR”
    Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, Euro Bölgesi maliye bakanlarının henüz Yunan hükümetinden kapsamlı bir reform planı görmediklerini söyledi.

    Riga’da düzenlenen toplantının ardından, teknik müzarekelerin iyileştiğini belirten Dombrovskis “Daha ilgilenilmesi gereken çok konu var” diye konuştu.

    Henüz kapsamlı reform planının kendilerine iletilmediğin kaydeden Dombrovskis “Daha yapılacak çok iş var” dedi.