UnionPay ile İş Bankası’ndan turizm atağı

0
48

UnionPay International (UPI) ve Türkiye İş Bankası, online turizmin en önemli adreslerinden otel.com’da bir yeniliğe imza attı. Bu sayede UnionPay kart sahiplerine daha kaliteli ve güvenli ödeme seçeneği hizmeti sunuluyor.
   
Bu işbirliği aracılığıyla Türkiye’de ilk defa bir turizm web sitesi UnionPay kartlara açılıyor ve bu yeniliğin başta Çin ve Uzak Doğu’dan gelen talepler olmak üzere turizm satışlarını arttırması bekleniyor. 
   
2014 yılından bu yana Bankamatik cihazlarında UnionPay kartlarını kabul eden İş Bankası, bu kez de UnionPay ile Türkiye’nin turizm gelirlerine olumlu katkı sağlayacak bir çalışmaya imza attı. İki kuruluşun “Metglobal” adlı turizm şirketi çatısı altında yer alan otel.com ile yaptıkları geliştirme sayesinde, otel.com kullanıcıları artık direkt olarak UnionPay online ödeme sistemine bağlanabilecek ve UnionPay kartlarıyla ödeme yapabilecek.
   
Yaklaşık 20 yıldır turizm alanında faaliyetlerini sürdüren Metglobal çatısı altında yer alan otel.com, 190 farklı ülkede, 20 bin bölgede, 200 bin otel seçeneğini bünyesinde barındırıyor.
   
Ayda 5 milyonu aşkın sayfa gösterimi yapan ve yıllık 1 milyonu aşkın oda satan sitede UnionPay kartlarının kullanılıyor olmasıyla, özellikle Çinli ve Uzak Doğulu turist sayısının katlanarak artması bekleniyor.

SIRADA YENİ PAZARLAR VAR
Konu hakkında açıklamada bulunan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen  “Perakendeden, ulaşıma, turizmden, teknolojiye birçok sektörde girişimcilere güvenli e-ticaretin kapılarını açan İş Bankası, dünyada en fazla kart sayısına sahip ödeme sistemi ağı olan UnionPay ile yaptığı bu işbirliği sonucunda, üye işyerlerine sunduğu hizmette ürün çeşitliliğini artırmıştır” dedi.

UnionPay ile işbirliklerinden memnun olduklarını dile getiren Otel.com Direktörü Carlos Esteve Ferrandis ise “UnionPay’i Paytrek Ödeme platform üzerinden otel.com’a entegre ederek, Çin ve Uzak Doğu gibi hızlı büyüyen pazarlarda yer alması açısından önemli bir adım attık. E-ticaret sektöründe başarılı olmanın ön koşulu olan yerelleşmenin bilinci ile bu tarz yerel ödeme sistemlerini bünyemize katarak satış sürecinin en kritik noktasını da aşmış oluyoruz. Otel.com’un uluslararası büyüme stratejisi çerçevesinde, gelecek aylarda UnionPay’i başka pazarlara da açmayı hedefliyoruz” dedi.
     
UnionPay International (UPI) Orta Doğu Bölgesi Genel Müdürü Han Wang ise “Bu gelişmeyi UPI olarak heyecanla karşılıyoruz” “Dünyanın hızla büyüyen kart kuruluşu UnionPay kartlarının İş Bankası aracılığıyla otel.com’da kullanılıyor olmasının sonuçlarını yakın zamanda Türkiye turizm sektörü fark edecektir” dedi.