Üç akaryakıt şirketi hakkında soruşturma açıldı

0
40

Rekabet Kurulu, akaryakıt şirketleri OMV Petrol Ofisi AŞ, Milan Petrol Sanayi ve Ticaret AŞ ile TP Petrol Dağıtım AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre Kurul, çeşitli akaryakıt dağıtım şirketlerinin, intifa hakkını kötüye kullanmak suretiyle, bayilerinin kendileri veya kendilerinin göstereceği LPG dağıtım şirketleri dışında kalan şirketlerden oto gaz LPG tedarikini engelleyerek sözleşme serbestisini ve rekabeti haksız olarak sınırlandırdıkları iddialarıyla yapılan başvuruyu, Danıştay 13. Dairesinin kararı üzerine yeniden değerlendirdi.
Dosyada yer alan bilgi ve belgeleri müzakere eden Kurul, mahkeme kararında belirtilen hususları dikkate alarak, OMV Petrol Ofisi AŞ, Milan Petrol Sanayi ve Ticaret AŞ ile TP Petrol Dağıtım AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Daha önce bahse konu şikayet nedeniyle yapılan ön araştırmada, söz konusu uygulamalar incelenmiş, şikayetin reddine ve soruşturma açılmamasına karar verilmişti. Kurulun bu kararı Danıştay 13. Dairesince iptal edilmişti.