UBS: Banka karlarında yüzde 18 yükseliş bekliyoruz

0
28

UBS, Türkiye bankacılık sektörü kar beklentilerini değerlendirdiği ve Cihan Saraoglu’nun kaleme aldığı raporda, 1. çeyrekte Türkiye bankalarının düşük bazın da etkisiyle yüzde 18 kar büyümesi sağlamasını beklediğini açıkladı.

Raporda yıllık kar büyümesinin güçlü gözükmesine rağmen temettüye göre ayarlanmış karın çeyreklik bazda yüzde 9 daralmasının beklendiği belirtildi. UBS, donuk seyreden kredi büyümesi nedeniyle ana gelir kalemleri olan net faiz geliri ve ücret ve komisyonların 1. çeyrekte UBS’in araştırma kapsamındaki Türk bankalarında çeyreklik olarak yüzde 2 daralmasını beklediğini söyledi.

UBS, bankaların fonlama tarafında swap fonlamasından mevduata kayması ve operasyonel giderlerde yaşanan iyileşme nedeniyle banka karlarının olumlu etkilenebileceğini söyledi. Raporda ayrıca, kredi mevduat oranlarında ve ticari kar tarafında iyileşme olduğu ifade edildi.

UBS, Akbank, Garanti Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Yapı Kredi için 12 aylık perspektifte “nötr” tavsiyesinde bulunurken, İş Bankası ve TSKB için “alım” tavsiyesinde bulundu.