Uber Lübnan’da çöp toplama işine girişti

    0
    43

    Taksi, özel şoförlü araba kiralama sektöründe devrim yaratan Uber Lübnan’ın çöp sorununu çözmek için kolları sıvadı.

    “Le Figaro”da yer alan habere göre, Lübnan’da hükümet çöpleri toplayan özel bir şirket olan Sukleen’le kontrat yenilemediği için çöpler 17 Temmuz’dan beri toplanamıyor. Bu durum da özellikle yazın bu sıcak günlerinde Lübnanlılar için ekstra bir sıkıntı yaratıyor. Çoğu Lübnanlı sokakta dolaşırken pis kokudan korunmak için maske takmak zorunda kalıyor.

    Sorunu çözmek için ise ilginç bir biçimde Uber devreye girdi. Buna göre, kullanıcılar akıllı telefonlarındaki uygulama aracılığıyla her gün saat 15.00 ila 20.00 arası Uber’e başvurup çöplerinin alınmasını talep edebiliyorlar.

    Böyle bir istek ulaşır ulaşmaz da Uber 30 dakikadan daha kısa bir sürede yerini tespit ettiği adrese ulaşıp, çöpleri ortak olduğu atık dönüşüm tesisine taşıyor. Bunun için de Uber’den hizmet alan müşterinin kâğıt, metal ve plastik çöpleri ayrıştırması gerekiyor. Cam çöpler ise taşıma kapsamı dışında.

    Uber aslında Lübnan’daki çöp toplama işinden önce de Fransa’da temmuz ayında aşırı sıcakların yaşandığı günlerde, evlere ye da iş yerlerine dondurma taşıma hizmeti sunmuştu. İspanya ve ABD’de de zaten 10 dakikada evlere yemek servisi yapıyor. Uber tüm bu girişimleriyle salt bir ulaşım hizmetinden ibaret olmadığı mesajını veriyor.