Twitter’da herkese DM atılabilecek

0
42

Twitter, kullanıcıların birbirleri arasında özel olarak mesajlaşabilmesine izin veren Direct Message (DM) özelliğinde değişiklik yaptı ve özel mesajlaşma için gereken birbirini takip etme şartını kaldırdı. 

Twitter’ın gece geç saatlerde yayına verdiği yeni özelliği ile artık sizi takip etmeyenlere rahatça mesaj gönderebilecek ve takip etmediklerinizden mesaj alabileceksiniz. 

İstemediği ve tanımadığı insanlardan mesaj almak istemeyen kullanıcılar özelliği eleştirirken, Twitter bunun da çözümünü bulmuş. Özelliğin kullanılabilmesi için kişinin Twitter ayarlarından bunu aktif etmiş olması gerekiyor. Yani takip etmediği kişilerden de DM mesajları almak isteyenler bu ayarı açıp, herkesten mesaj alabilecek. 

Twitter’da bir hesabın herkesten DM alabilmesi için Ayarlar > Güvenlik Gizlilik > Receive Direct Messages from anyone (Herkesten DM al) özelliğinin seçili olması gerekiyor. Bu özelliği aktif hale getirdikten sonra ‘Değişiklikleri Kaydet’ butonuna basmanız yeterli.

Eğer sizi takip etmeyen hesaplardan bazılarına DM atamıyorsanız sebebi bu ayarla ilgili. Bu ayarı aktif hale getirmeyenler yine eskisi gibi sadece takip ettikleri kişilerden DM alacak.