​Türkiye’nin risk primi ‘erken seçim’i fiyatlıyor

0
57

Seçimler öncesi 217 baz puanda seyreden Türkiye’nin 5 yıllık risk temerrüt primi (CDS) dün akşam 2015’in en yüksek kapanış seviyesi olan 240 baz puandan işlem gördü. 

Yeni günde 5 yıllık CDS’ler yüzde 0,30 oranında düşüşle 239,37 seviyesinde seyrediyor.

TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte, paylaştığı bilgi notunda Ankara’dan gelen haberlerin tekrar seçimlere gidileceğini göstermesinin risk priminin yüksek seyretmesindeki en büyük etken olduğunu belirtti.

Ökte, konuyla ilgili, ”17-25 Aralık 2013 süreci sonrası, 5 yıllık CDS yükselen ülke risk primimizi fiyatlamıştı : Ocak 2014’de 277 baz puanla zirve gördük. Koalisyon hükümeti kurulamaz ve Kasım’ın 3. Haftası tekrar seçimlere gidilirse, Moody’s kredi derecelendirme kurumundan yatırım yapılabilir kategori altına not indirimimizi yüksek olasılık görüyoruz. Bu senaryoda, 5 yıllık CDS’in 277 baz puan üzeri işlem görmesini bekleriz.” değerlendirmesinde bulundu.

GÖZLER DAVUTOĞLU-KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNDE
Hükümet kurma süreci kapsamında, AKP ile CHP heyetleri arasında gerçekleştirilen görüşmelerin ardından gözler Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesine çevrildi. 

Kritik zirvenin ardından CHP’li Haluk Koç görüşmeye ilişkin olarak “Bazı konularda ciddi temel ayrılıkları da var örtüşen konular da var” açıklamasında bulunmuştu.