Türkiye’nin en hızlı büyüyen portföy yönetim şirketi Azimut Bosphorus Capital

0
129

Portföy Yönetim sektörümüzün 100 milyar TL’ye ulaşması dolayısıyla Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği Tarafından düzenlenen organizasyonda, Azimut Bosphorus Capital son beş yılda kuruluşundan bu yana, Türkiye’nin en hızlı büyüyen portföy yönetim şirketi ödülüne layık görüldü. Ödülü şirketin genel müdürü Murat Salar, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten aldı. 
 
Azimut Bosphorus Capital, 5  kıta ve 14 ülkede faaliyet yürüten, toplam 40 milyar dolar varlığı bünyesine katmış olan, İtalya’nın en büyük bağımsız portföy yönetim şirketi olan Azimut Group’un bir iştirakidir.
 
Azimut Group, Türkiye’deki entegre  platformu aracılığıyla yönettiği faaliyetlerle, 2.7 milyar TL’lik büyüklüğe ulaşarak, Türkiye’nin en büyük bağımsız portföy yönetim şirketi konumuna ulaşmış ve çok şubeli bankaların da yer aldığı sektör genelinde en büyük 10 kurum arasında yer almayı başarmıştır.
 
İlk kez verilen bu ödülü almanın çok gurur verici olduğunu söyleyen Azimut Bosphorus Capital Genel Müdürü Murat Salar ” Hedefimiz tüm sektörde 2020 yılı itibariyle ilk 5 kurum arasında yer almak. 5 yıllık iş planlarımızı buna göre oluşturduk.” dedi.
 
Büyüme stratejilerinin ikiye katlandığını söyleyecek kadar da iddialı hedeflerle yola devam eden Azimut Group, Türkiye’yi, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı içeren MENA bölgesine Avrupa’dan ulaşmak adına ciddi bir merkez olarak görmekte ve stratejilerini de bu yönde oluşturmaktadır.