Türkiye’nin en etkin CMO’ları belirleniyor

0
125

Yönetim katında çok az sayıda pozisyonun görev tanımı CMO’larınki (Chief Marketing Officer – Üst Düzey Pazarlama Yöneticisi) kadar değişime uğradı. Pek çok CEO ve yönetim kurulu üyesi, pazarlama yöneticilerinin ajandalarının yeni medyanın yükselişi, satış ve temas noktalarının çeşitliliğindeki artış ve tüketici segmentlerindeki kırılımlar ile yeterince meşgul olduğunu düşünüyor. Ama küresel iş dünyasında pazarlama araçları ve kanalları çoğaldıkça CMO rolünün de genişlemesi gerektiği konuşuluyor. Bu genişleme, hem pazarlama fonksiyonunun kritik işlerinin baştan tarifini hem de pazarın değişen dinamiklerine karşı CMO’ların kurumun içinde “tüketicinin sesi” olarak sorumluluk almasını gerektiriyor.
Yeni dünyanın rekabet ortamında CMO fonksiyonunun yükselen değerine dikkat çekmek amacıyla Fortune Türkiye DataExpert’in katkılarıyla, Türkiye’nin En Etkin 50 Pazarlama Yöneticisini belirleyecek bir araştırma yürütüyor.
İki kurumun iş birliğinde son üç yıldır Türkiye’nin En Etkin 50 Finans Yöneticisi ve Türkiye’nin En Etkin 50 İK Yöneticisi araştırmaları gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin En Etkin Pazarlama Liderleri araştırmasıEn Etkin 50 CMOsonuçları, Fortune Türkiye’nin Kasım ayı sayısında yayımlanacak.
Türkiye’nin en büyük şirketlerinde pazarlama fonksiyonunu en üst düzeyde temsil eden Pazarlama Yöneticilerini kapsayan araştırma ile Türkiye’nin En Etkin 50 CMO’su, adayların kritik başarı kriterlerindeki performans göstergelerinin, sektör uzmanları ve akademisyenlerden oluşan araştırma danışma kurulu tarafından incelenmesiyle belirlenecek. Araştırmanın ayrıntıları www.enguclucmo.com adresinden takip edilebilir.
En Etkin 50 CMO ödül töreni, 20 Kasım Salı günü Hilton Istanbul Bomonti Hotel’de düzenlenecek CMO Summit 2018’de gerçekleşecek. İş dünyasından önemli liderlere ve 20’nin üzerinde konuşmacıya ev sahipliği yapacak Zirvede; “Yönetim Perspektifinden CMO’nun Rolü,” “Değer Yönetim Karması: Pazarlama & Finans & Marka,” “Pazarlamada Davranış Mimarlığı” ve “Dijital Dönüşüm & Marketing 5.0” başlıkları masaya yatırılacak.
Zirve hakkında detaylı bilgi için www.cmosummit.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.