Turkcell: Fiber interneti, Türkiye’nin bütün kentleri hak ediyor

0
29

 Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, “Turkcell bu zamana kadar 34 bin 600 kilometre fiber hattı döşedi. Bu yatırımı, Türkiye’nin geleceği ve menfaatleri için kurulmasını önerdiğimiz altyapı şirketinin sermayesi yapmaya hazırız” dedi.

Erkan, Eskişehir’deki bir otelde fiber internetin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, yatırımlar tamamlandığında Eskişehir’e bin kilometre fiber hat döşemeyi, 200 bin eve fiber altyapıyı götürmeyi planladıklarını söyledi.

Altyapı çalışmalarına 13 Mayıs’ta başlanılan Eskişehir’e kısa süre içinde fiber interneti getirdiklerini belirten Erkan, Turkcell olarak Eskişehir’deki abonelere Türkiye’deki ortalama internet hızının 10 katını sunduklarını bildirdi.

Erkan, fiber altyapıya yapılan her bir liralık yatırımın en az 30 lira olarak geri döndüğünü, ayrıca istihdama da önemli katkı yaptığının araştırmalar sonucu ortaya konulduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

“Fiber interneti, Türkiye’nin bütün kentleri hak ediyor. 2023 hedefleri için dijital dönüşüm şart. Turkcell bu zamana kadar 34 bin 600 kilometre fiber hattı döşedi. Bu yatırımı, Türkiye’nin geleceği ve menfaatleri için kurulmasını önerdiğimiz altyapı şirketinin sermayesi yapmaya hazırız. Fiber internet evdeki elektrik kadar önemli. Ülkemizin bir dijital dönüşüm yasasına ihtiyacı var. Bunu ilgili yasadaki tek bir değişiklikle halledebiliriz.”

Sabit geniş bant penetrasyon oranının fiberdeki büyümeyle yüzde 43’e ulaşarak 1,6 milyona yükseldiğini anlatan Erkan, “Bu zamana kadar 2,3 milyon hanenin kapısına fiber interneti götürdük. Turkcell, sabit müşteri sayısı genişleyen fiber altyapısı ile büyümesini sürdürerek toplamda 1,4 milyon aboneyi geçti’ ifadelerini kullandı.

 Erkan, Turkcell TV Plus hakkında da bilgi vererek, “Tüm Türkiye’de 400 binden fazla müşteriye ulaştık. Müşterilerimiz fiber internet kotalarını etkilemeden buluta kaydettikleri içeriklere kolaylıkla ulaştıkları, canlı yayını rahatlıkla 12 saate kadar geri alarak izleyebildikleri ve aynı anda birden fazla kanalı kayıt edebildikleri TV Plus’ın üstün teknolojik özellikleri sayesinde kısa sürede evdeki eğlence deneyimlerinin önemli bir parçası olarak benimsediler” diye konuştu.