Türk zeytini ve zeytinyağı İran’da tanıtıldı

0
66

Sofralık zeytin ve zeytinyağında Türkiye’nin üretiminin katma değere dönüşmesi için faaliyet yürüten Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, 30 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında İran’da düzenlenen Food Hospitality Fuarı’nda stand açtı. 

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi’nden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Gündeş, İranlılar’ın Türk zeytin ve zeytinyağını çok sevdiklerini, marketlerinin raflarında Türk ürünlerini daha fazla görmek istediklerini belirtti.

İran’ın ithalatta uyguladığı gümrük vergisinin, Türk zeytin ve zeytinyağının İran pazarındaki konumunun arzu ettikleri seviyeye gelmesini zorlaştırdığını ifade eden Gündeş, şunları kaydetti:
“Türk zeytini ve zeytinyağı İranlılar’ın damak tadına çok uygun. Türk ürünlerini çok seviyorlar ve İran’daki market raflarında Türk zeytini ve zeytinyağına ulaşabilmek istediklerini fuar süresince ifade ettiler. Önümüzdeki 4-5 yıllık süreçte Türkiye’nin zeytinyağı rekoltesinde büyük artışlar olacak. Bu rekolteyi katma değere dönüştürmede İran pazarı hayati öneme sahip olacak.”