Türk zeytin ve zeytinyağı ABD’de tanıtıldı

0
44

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) ABD’de düzenlenen Private Label Manufacturers Association Fuarı’nda Türk zeytin ve zeytinyağını tanıttı.

Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan açıklamada, Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağı ihracatını artırmak için tanıtım atağına kalkan ZZTK’nın, ABD’de düzenlenen Private Label Manufacturers Association Fuarı’nda 9 metrekarelik bir stantta Türk zeytin ve zeytinyağı ürünlerini tanıttığı belirtildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen ZZTK Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Eker, Türkiye’nin hem zeytin hem de zeytinyağı ihracatında önemli bir yeri olan ABD’deki pazar paylarını artırmak için ikinci kez fuara katıldıkları ifade etti. Türkiye’nin zeytin ağacı varlığının 2000 yılı sonrasında yapılan dikimlerle 90 milyondan 170 milyona ulaştığını hatırlatan Eker, şunları kaydetti:
“Bu ağaçlar önümüzdeki yıllarda verimli bir şekilde ürün vermeye başladığında 650 bin ton zeytinyağı rekoltesiyle dünya ikincisi, 1 milyon 200 bin ton sofralık zeytin ile dünya birincisi olunacak. Bu rekolteye ulaştığımızda rekoltenin katma değere dönüşmesi için tanıtım çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. ABD’deki bu fuarı 5 binin üzerinde yerli ve yabancı profesyonel ziyaret ediyor. Fuarda 20 bin farklı ürün sergileniyor. Fuara küçük ve orta ölçekli firmaların yanı sıra, süpermarketlere marka ürün tedarik eden tanınmış büyük firmalar da katılıyor. Sağlıklı beslenmenin yükselen değer olduğu günümüzde ABD’ye zeytin ve zeytinyağı ihracatımızı daha da arttırabiliriz.”
Fuarda dünyanın pek çok ülkesinden gelen ziyaretçilere, Türk zeytin ve zeytinyağı sektörünün tanıtımının yapıldığı, ürün tadımı gerçekleştirildiği belirtildi.