Türk gıda ürünleri Japonya’da tanıtılacak

0
39

Ege İhracatçı Birlikleri’nin Türk gıda ürünlerinin Japonya ve Güney Kore pazarlarında tanıtılması için başlattığı program kapsamında, ünlü Japon şef Akihiko Murata’nın Türk gıda ürünleriyle yaptığı yemekler için Japonya’da tadım etkinliği düzenlenecek.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, Turquality Projesi kapsamında Michelin yıldızlı Şef Akihiko Murata, Türk gıda ürünleriyle Japon damak tadına uygun tarifler geliştirdi. Bu tariflerin kamuoyuyla paylaşılması için 15 Haziran’da Tokyo’daki Main Dining restoranda “Türk gıda ürünlerini keşfet” başlıklı tadım etkinliği gerçekleştirilecek.
 Etkinlik kapsamında Şef Akihiko Murata’nın tasarladığı lezzetler, basın mensupları, ünlü bloggerlar, gazeteci ve köşe yazarlarıyla satınalmacıların bulunduğu topluluk tarafından tadılacak.

Türk gıda ürünleri ve sağlığa faydalarıyla ilgili sunumların da yapılacağı etkinlikte özellikle kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru domates, zeytinyağı, defne, kekik, adaçayı, makarna, bulgur, susam ve buğday gibi ürünler tanıtılacak.

Açıklamada, Turquality Projesi kapsamında Japon kadınlarının sık başvurduğu ünlü yemek tarifi sitesi “Cookpad” portalında Türk Mutfağı oluşturulduğu, sitede Japon damak tadına uygun yaklaşık 30 Türk yemeğinin tarifinin yayınlandığı da kaydedildi.