Turizmde pusula Türkiye’yi gösteriyor

0
49

Güvenlik gerekçesiyle son iki yılda talebin Türkiye ve Mısır’dan uzaklaşarak İspanya’ya yönelmesiyle, seyahat şirketleri ve havayolları da bu ülkeye odaklanmışlardı.
TUI, bu yaz için Almanya’dan Türkiye’de yapılan rezervasyonların yüzde 50 oranında arttığını, Mısır rezervasyonlarında da artış görüldüğünü bildirdi.
Şirketinin ilk çeyrek sonuçlarını bugün açıklayan TUI CEO’su Fritz Joussen, “İkisi de büyük destinasyonlar olan (Türkiye ve Mısır) yeniden geri döndüler” dedi.
Thomas Cook da geçen hafta, canlanan Türkiye talebinin, İspanya’daki yüksek fiyatların kendilerine verdiği zararı gidereceğini söylemişti.
Bernstein analistleri dün yaptıkları açıklamada, “Türkiye ve Avrupa, Thomas Cook ve TUI için 2018’i çok güçlü bir yıl yapacaklar” dedi.
Joussen, Türkiye için hacimlerini artırmakta olduklarını ve kurların dengeli kalması kaydıyla, bu yıl kârlarının en az yüzde 10 artmasını beklediklerini söyledi.
Geçen yıl ortaya çıkan rekabetin fiyatları baskı altına almasıyla Air Berlin ve Monarch havayolları iflas etmişti. TUI, Air Berlin’e 14 uçak kiralamıştı. Bu uçakların yedisi şimdi Lufthansa’ya kiralanmış durumda.