Turgut Toplusoy’un denizle olan hikayesi

0
98

Deniz tutkunu iş insanlarını ağırlayacak Boat Show’da, Fortune CEO Marin Sohbetlerine katılacak Roman Hazır Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Toplusoy, denizle olan hikayesini anlatıyor:

“Yedi – sekiz yaşlarında denize girer ve balık tutarken denize olan tutkum başladı. Annem Pendikli olduğundan anneannemler orada oturuyordu ve ben çocukken bütün yazlarımı onlarla birlikte geçiriyordum. Pendik motor iskelesinde balık tutar,  yaşıtlarımla Pendik sahilinde denize girerdik. Deniz suyu ile temas ettiğim an bütün stresim azalıyor, dinlendiğimi hissediyorum. Denizde olmak özgürlük. Deniz bana huzur, pozitif enerji ve özgürlük veriyor.

Yunan adalarındaki belirli koylara gidip orada denize girmek, seyahatlerimdeki favorilerimden.  Örneğin Marathi’deki lagünlerde denize girmek en büyük keyfim. Symi’nin arkasındaki Anna Maria koyunda, Bozburun’daki Serçe Koyu’nda denize girmek en büyük zevkim. Genelde deniz seyahatlerimi ailemle yapıyorum. Onlarla daha çok vakit geçirip daha fazla ilgilenebiliyorum. Çocuklarım da denizi en az benim kadar seviyor. Ufak bir Laser’im var, ara ara onunla yelken yapıyorum. Ara sıra balık tutmaya çalışıyorum. Tekne kullanmayı da çok seviyorum. Yaz başında yeni bir tekne aldım. Ferretti’leri çok seviyorum. Çünkü benim zevkime hitap eden tarzda bir tekne. 2002’den beri Ferretti bir tekne kullanıyordum, yine Ferretti aldım. Sürat motorları hariç hayatımda üç tekne değiştirdim. Ben altı-yedi sene denizde yaşamış biriyim. Yılın en az üç ayı denizde vakit geçiyorum. Deniz benim yaşam biçimim, deniz olmazsa yaşadığımı hissetmem.”