Turgut Özal ölümünün 22’inci yılında anıldı

0
54

Türkiye Genç İşadamları Derneği’nin (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümünün 22. yılına ilişkin, “Türkiye’nin ve Türkiye ekonomisinin değişim ve dönüşümüne öncülük etmiş değerli bir lider ve devlet adamı olan merhum Turgut Özal, demokrasimizin gelişmesi ve ülkemizin kalkınmasında önemli öncü rol üstlenmiştir” ifadelerini kullandı. 

Çuhacı, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümünün 22. yılına ilişkin yaptığı açıklamada, hem Türkiye hem de TÜGİAD için çok değerli bir devlet adamı olan 8. Cumhurbaşkanı Özal’ın, ifade ettiği görüşlerin öneminin ve değerinin bugün daha iyi anlaşıldığını belirterek, “Türkiye’nin ve Türkiye ekonomisinin değişim ve dönüşümüne öncülük etmiş değerli bir lider ve devlet adamı olan merhum Turgut Özal, demokrasimizin gelişmesi ve ülkemizin kalkınmasında önemli öncü rol üstlenmiştir” değerlendirmesinde bulundu. 

Özal’ın vizyonu, girişimleri ve düşünceleri ile Türkiye ekonomisini dünyaya açmakla beraber Türk iş adamlarının hedeflerini belirlediğini ve çağın gelişmelerini doğru değerlendirerek ekonominin çağ atlamasına öncülük ettiğini ifade eden Çuhacı, şunları kaydetti:

“Türk siyaseti, demokrasisi ve ülkenin kalkınması için azimle çalışmış Turgut Özal aynı zamanda derneğimizin ‘Türkiye’ unvanını almasına öncülük ederek TÜGİAD’ın Türkiye’nin ilk ve tek ulusal ve uluslararası genç iş adamları derneği olmasında önemli bir rol üstlenmiştir. Biz Türkiye Genç İşadamları olarak yurt içi ve yurt dışında ortaya koyduğumuz başarıyı ve sahip olduğumuz girişimci ruhumuzu merhum Turgut Özal’a borçluyuz. İcraatı ve vizyonu ile milletimizin gönlünde önemli bir yer edinen 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ı 22. ölüm yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyor, bir kez daha ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz.”