TÜİK Başkanı Birol Aydemir emekli oldu

0
101
Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Birol Aydemir 29 Ocak’ta ani bir kararla emekliye ayrılacağını açıklamıştı. Aydemir’in kararı 15 Şubat itibariyle yürürlüğe girdi ve görevinden ayrıldı.
BİRÇOK GÖREVDE BULUNDU
Aydemir kamuda kritik görevlerde bulunmuş bir isim. 1987 yılında Türkiye Kalkınma Bankası, İktisadi Analiz ve Araştırmalar Müdürlüğü’nde Uzman Yardımcısı olarak göreve başlayan Aydemir, 1988 yılında Maliye ve Gümrük Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığında Gümrük Müfettişi Yardımcılığı, 1989-2006 yıllarında Devlet Planlama Teşkilatında Planlama Uzmanı, Daire Başkanı, Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu.  2006-2008 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı, 2008-2009’da T.C. Washington Büyükelçiliği nezdinde Planlama Müşaviri olarak görev yaptı. Temmuz 2009’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atandı. Aydemir, 2010 yılında Washington ve Cenevre’de yapılan G20 ülkeleri Çalışma Bakanları ve Sherpa toplantılarında Türkiye’yi temsil etti. 

EYLÜL’DE GÖREV SÜRESİ DOLUYORDU
10 Eylül 2011’de Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı olarak atanan Aydemir’in görev süresi Eylül’de dolacaktı. Geçtiğimiz hafta da gazetecilerle biraraya gelen Aydemir, milli gelir revizyonu çalışmalarında son aşamaya geçildiğini açıklamış, ayrıca kişisel verilerin korunması kanun tasarısında değişiklik yapılmazsa TÜİK’in istatistik üretemeyebileceği uyarısında bulunmuştu.

“SİYASİ BİR KARAR DEĞİL”
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, eski TÜİK Başkanı Birol Aydemir’in emekliliğinin, kendisinin son dönemde söyledikleriyle ilgili olmadığını ifade ederek, “Kendisi yıllarca birlikte çalıştığımız bir arkadaşımız. Birol bey çok değerli, ülkemize çok değerli katkılarda bulunmuş bir bürokrat. Bu vesileyle kendisine bütün hizmetleri için teşekkür ediyorum. Emekli olma kararı tamamen kendi kararı. Emeklilikhayatının mutlu ve verimli bir şekilde geçmesini diliyorum. Hiçbir şekilde siyasi olarak verilmiş bir karar değil” şeklinde konuştu.