TÜGİAD Başkanı MHP’den milletvekili aday adayı oldu

0
72

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, Haziran ayında yapılacak genel seçimde Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Dernek Genel Merkezi’ndeki tüm şube ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı Genişletilmiş Yönetim Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Yücelen, başkan seçildiği 2012’den bu yana derneğin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

TÜGİAD üyelerinin yaklaşık 500 bin kişiye istihdam sağladığını dile getiren Yücelen, toplam ihracatın yüzde 10’undan fazlasını da yine bu kesimin gerçekleştirdiğini ifade etti. 

Libya’da yaşanan sorunlara da değinen Yücelen, Türk müteahhitlik sektörünü dünyada kıymetli kılan tecrübenin Libya’da edinildiğini hatırlattı.

Bugün ise Libya’dan Türk vatandaşlarının bile kovulduğuna dikkati çeken Yücelen, MHP’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Yücelen, şunları kaydetti:

“Mısır’da, Suriye’de Yemen’de elçiliğimiz yok. Asırlarca bizim olan Mısır’da bugün taşıtlarımız hareket edemiyorlar, mallarımızı taşıyamıyorlar. Ben bu tablodan kendime bir sorumluluk çıkardım. Türklüğün, çekildiği yerlere geri dönebilmesi için bunu sağlayacaklarını düşündüğüm kişilere bir katkı vermek istiyorum ve bu amaçla gönül verdiğim Sayın Devlet Bahçeli önderliğindeki Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili aday adayı oluyorum.” 

Yücelen, aday adaylığı nedeniyle de TÜGİAD Başkanlığı görevinden de istifa ettiğini bildirdi. Hangi il ve bölgeden aday adayı olacağının da MHP Genel Merkezi’nin takdirinde olduğunu dile getiren Yücelen, toplantıya katılan üyelerden de helallik istedi.

Türkiye inşaat bağımlılığından kurtulmalı 
Ekonomiye ilişkin konulara da konuşmasında yer veren Yücelen, kendi tespitlerine göre Türkiye’nin kilogram başına ihracat tutarının 1,6 dolar olduğunu ve bunu 3 katına çıkarmaları gerektiğini söyledi. 

“Türkiye inşaat bağımlılığından kurtulup mutlaka yaratıcı endüstrilere yönelmeli, yüksek teknolojiye dayalı ürün spektrumunu genişletmelidir” diyen Yücelen, Merkez Bankasının faiz kararına ilişkin tartışmalara da değindi. Yücelen, bankaya faiz indirimi için baskı yapılmasının kurumun itibarını zedelediğini ifade etti.